Planinsko društvo RTV Ljubljana vabi na pohod na Vremščico (1027 m) v soboto, 26. marca 2016.

Odhod ob 8:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 16:00.

S kombijem se bomo peljali po avtocesti Ljubljana – Koper in na izvozu Senožeče zapeljali proti Senožečam kjer bomo parkirali.

S parkirišča se bomo  usmerili proti Vremščici. Pot nas bo peljala skozi strnjen gozd. Pot skozi gozd se vzpenja dokler ne bomo dosegli pobočja Slatne. Nato se bomo usmerili proti vrhu, kjer se nam bo odprl razgled.

Od parkirišča pa do vrha bomo naredili 500m, višinske razlike.

Lahke hoje  je v eno smer 2 uri. 

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, zimsko bundo, kapo ter rokavice. V nahrbtnik pa dajte rezervno majico. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

Hrana in pijača (vsaj 1 l)  iz nahrbtnika.  Priporočam topel čaj.

Pot je primerna tudi za otroke.

Izlet bo vodil Matjaž Samec .

Prijave do četrtka, 17.  marca  2016  na e-naslov matjaz.samec@telemach.net  (040/204 636).

Prispevek za izlet  znaša 10,00 € za člane PD RTV Ljubljana, zaposlene na RTV SLO, ter člane drugih planinskih društev, ter 15,00 € za ostale (prispevek vključuje prevoz in vodenje).

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

 

Najkasneje 2 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva(namen: Vremščica, IBAN: SI56 0222 2001 2109 437). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top