POHOD NA BRANO

PD RTV vabi na pohod na BRANO (2253m)

V soboto 28.9.2019

Odhod s parkirišča Tivoli ob 6:30 med RTV in OŠ, povratek okoli 19 ure

Rezultat iskanja slik za POHOD NA BRANO

Opis pohoda: iz Kamniške Bistrice ali Jermance, odvisno od možnosti prevoza, bomo krenili proti Kamniškemu sedlu. Najprej nas pot pelje skozi gozd, nato preko melišč pod Kamniškim sedlom do samega sedla. Od tu bomo po grebenu, ki loči Ljubljansko kotlino od Logarske doline krenili k vznožju vršnega dela Brane. Od tu imamo še  uro hoda (tudi malo nezahtevnega plezanja) do samega vrha. Vrh je zelo razgleden: pred nami ležijo Ljubljanska kotlina in Logarska dolina. Zelo lep je pogled na sosednje vrhove, med njimi najbolj izstopata Turska gora in Planjava.

Težavnost: to je najlažji pristop na Brano, je pa vseeno zahtevna zavarovana planinska pot. V kolikor vladajo poletne razmere je potrebna le dobra kondicija in gibalna sposobnost. V kolikor se razmere od danes  do konca tedna bistveno spremenijo na slabše (nižje temperature, možnost ledene rose v vršnem delu) bo pohod odpovedan. V kolikor si kdo želi na pohod a oceni, da nima dovolj kondicije za pristop na vrh, se lahko tudi vpiše, s tem, da gre samo do Kamniškega sedla, kjer nas  pričaka pri koči. Tudi iz Kamniškega sedla so lepi razgledi na okoliške vrhove in doline.

Da se lažje odločite podajam približni čas hoje:

Kamniška Bistrica – Kamniško sedlo: cca. 3,5 ure (vse navkreber)

Kamniško sedlo – Brana: cca. 1 ura (deloma zložno, večji del navkreber)

Vreme: današnja napoved predvideva za soboto 28.9. delno sončno vreme, vendar  za v petek je napovedano oblačno vreme, nedeljo je napovedan dež. V odvisnosti od števila prijav in od razvoja vremenskih razmer, boste do petka opoldne prejeli potrditev  ali odpoved pohoda.

Oprema: Jesenski čas lahko prinese veliki razpon temperatur zato se temu primerno opremite. Kdor namerava na vrh naj vzame s seboj čelado.

Hrana in pijača: iz nahrbnika ali v koči na Kamniškem sedlu

Prevoz in cena izleta: glede na število udeležencev bo priskrbljen ustrezni prevoz. Cena 10 evrov.

Vodnik: Matjaž Medvedšek – info: 041 820 960

Scroll to Top