Pohod na Brano (2252 m), 7. sep. 2013

v soboto, 7. septembra 2013
Odhod ob 6:30 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 18:00.

Z avtobusom se bomo peljali do Kamniške Bistrice, kjer bomo začeli pohod  proti Koči  na Kamniškem sedlu. Do tu bomo hodili  okoli 4 ure. Po krajšem počitku bomo krenili proti vrhu najprej po nadelani stezi, nato pa zavili  na dobro markirano pot, ki nas bo vodila do ploščato pobočje in naprej proti vrhu. Od Koče  na Kamniškem sedlu do vrha bomo potrebovali dobro uro.  Kdor oceni, da nima dovolj kondicije, da bi nadaljeval proti vrhu, nas lahko počaka pri Koči, od koder so tudi lepi razgledi v Logarsko dolino in v Ljubljansko kotlino.

Brana je ”domača” gora Kamniškega sedla, od katere so zelo lepi razgledi tako na Kamniške Alpe kot tudi na Julijce. Ni pretirano zahtevna, vendar je za pristop nanjo potrebno imeti kar dobro kondicijo (višinska razlika od Doma pri Kamniški Bistrici znaša  kar 1600m!).  

Hoje skupaj bo 9 ur.
Z vrha Brane bomo sestopili  po isti poti nazaj, kjer nas bo čakal avtobus.

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko/bundo, rezervno majico, pulover, kapo. Hrana in pijača iz nahrbtnika ali pri koči.  Začetkom septembra  je v hribih  lahko prijeten poletni dan ali pa hladni jesenski, zato prilagodite opremo po vremenski napovedi.

Izlet bo vodil Matjaž Medvedšek, pri katerem lahko dobite dodatne informacije ( 041 820 960; matjaz.medvedsek@latina.si ).

Prijave do četrtka, 5.  septembra  2013  pri vodniku ali preko spletne strani pdrtv.si.
Strošek izleta je 10 € (strošek vključuje prevoz in organizacijo izleta).

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno. Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva (namen: BRANA, IBAN: SI56 0222 2001 2109 437). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

 


Scroll to Top