Pohod na Češko kočo (na Spodnjih Ravneh 1542 m) in Kranjsko kočo (na Ledinah 1700 m), 26. julij 2015

Odhod ob 7:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 19:00.

Z avtoceste Ljubljana – Jesenice se usmerimo na izvoz Kranj – vzhod in cesti naprej sledimo v smeri Jezerskega. Na Zgornjem Jezerskem pa bomo zavili desno približno sto metrov od glavne ceste pa bomo izstopili.

Pot nato iz gozda preide na razgledna pobočja. Pot se nato položi in nas pripelje do Mrzle doline (1500m),kjer se pogosto zadržuje hladen zrak. Sledi le še dobrih 5 minut dolg zmeren vzpon in pot nas pripelje do Češke koče na Spodnjih Ravneh. S Češke koče se usmerimo za oznakami Ledine. Sprva nas pot vodi ob redkem ruševju proti vzhodu in nato postane nekoliko zahtevnejša. Sledi kratko prečenje s pomočjo jeklenice pod skalnimi previsi nato pa nekaj časa ob jeklenici prečimo rahlo izpostavljeno pobočje proti vzhodu. Kasneje se pot rahlo spusti in nas pripelje do razpotja pod strmimi stenami. Levo navzdol vodi pot proti spodnji postaji tovorne žičnice in na Ledine po Slovenski poti po kateri bomo šli tudi mi.

Z Ledin se bomo spustili do spodje postaje tovorne žičnice, kjer nas bo čakal avtobus. Ustavili se bomo tudi pri planšarskem jezeru. Pri vzponu skozi grapo je obvezen samovarovalni komplet in uporaba čelade (če ga nimate si ga sposodite pri PD RTV – Samide Ivan). Na voljo je 10 kompletov.

Pohod je primeren samo za planince z dobro psihofizično pripravo.

Hoje je cca. za 6 do 7 ur.

Oblecite primerna planinska obutev (tudi po turi), rezervna oblačila, pohodne palice, kapa s šiltom, pelerina, zaščitna krema, sončna očala, zadostna količina pijače in hrane. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

Izlet bo vodil Drago Car.

Prijave do četrtka, 23. julija 2015 na e-naslov dragoc57@gmail.com (041/727 847).

Prispevek za izlet znaša 10,00 € za člane PZS in zaposlene na RTV SLO ter 15,00 € za ostale (prispevek vključuje prevoz in vodenje).

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top