Pohod na Gozdnik (1090 m), 28. marec 2015

Odhod ob 8:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 19:00.

Z avtobusom se bomo peljali po avtocesti Ljubljana – Maribor in na izvozu za Žalec zavili proti Zabukovici, kjer bomo parkirali. 

S parkirišča  bomo krenili proti vzhodu in potem zavili na desno proti Gozdniku. Najprej bomo hodili po cesti, kasneje pa po travnikih do gozda, kjer nas bodo lahke serpentine pripeljale na vrh Gozdnika. Verjetno nas bo na vrhu pričakalo še malo snega. Na vrhu se bomo spočili v bivaku.  Spustili se bomo po zahodnem grebenu do Jagra in nadaljevali pot proti Matkam. Tam se bomo povzpeli še na Hom 607 m, kjer se bomo v Dragovem domu posladkali s čokoladnimi ali borovničevimi štruklji.  Iz Homa se bom spustili po južni strani in se počasi vrnili proti avtobusu.

Od Zabukovice do Vrha Gozdnika bomo naredili 640 m višinske razlike. Od Matk do Homa pa še 292 m.

Lahke hoje bo vse skupaj 6 ur.

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, windstoper, kapo, rokavice. Opremo prilagodite vremenski napovedi

Hrana in pijača (vsaj 2 l) iz nahrbtnika.  Priporočam topel čaj. 

Izlet bo vodil Matjaž Samec .

Prijave do četrtka, 26.  marca  2015  na e-naslov matjaz.samec@telemach.net  (040/204 636).

Prispevek za izlet znaša 10  € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15  € za ostale.  (strošek vključuje prevoz ).

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva (namen: Gozdnik, IBAN: SI56 0222 2001 2109 437). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top