POHOD NA KRIM V NEDELJO, 9. FEBRUARJA 2020

Ob 9.00 uri se dobimo na Igu, od krožišča na Igu, takoj desno na parkirišču. Od tu dalje gremo skupaj z avtomobili v smeri proti Iškemu vintgarju, zavili bomo v Gornji Ig, se peljali še nekaj kilometrov, nato pa bomo ob cesti, kjer je dovolj prostora parkirali avtomobile.

Od Ogeljnic do vrha Krima bomo pešačili dva kilometra – višinske razlike je 357 m. V koči bomo lahko naročili enolončnico, sladico in kaj popili.

Dobili bomo kar dva žiga, zato vzemite s seboj kartonček za 10 VRHOV V OKOLICI LJUBLJANE (kdor ga še nima ga lahko dobi v Info centru pri Tromostovju) in kartonček PLANINSKA POT PD RTV LJUBLJANA PO ODDAJNIKIH RTV SLOVENIJA. Nekaj jih bom imela s seboj.

Ker bo prevoz z lastnim avtom, vas prosim, da mi sporočite, kdo v svoj avto lahko sprejme še kakega pohodnika, da bo voženj z avtomobili čim manj. Prosim obvestite me in se prijavite do sobote, 8. februarja do dveh popoldne na Miklic.Marija@gmail.com ali na telefon 040 567 847.

Pohod je primeren za vse starostne skupine, tudi za otroke nad 6 let. S seboj vzemite pohodne palice, če jih uporabljate in nekaj tekočine (vodo, čaj). Primerno vremenu se oblecite in obujte dobre pohodne čevlje.

Pohod bosta vodili naravovarstvenici Marija Miklič in Erika Bizilj.

Scroll to Top