Pohod na Pršivec

Planinsko društvo RTV Ljubljana

vabi na pohod na PRŠIVEC

v soboto, 27. junija 2020 

Odhod bo ob 7.00 uri s parkirišča pri HALI TIVOLI,  vrnili se bomo okoli 19 ure.

Pohodništvo in gorništvo: Pršivec - Raziščite Slovenijo

Opis pohoda:  Od doma na Vogarju (1024m),  najprej po udobnem kolovozu, nato skozi gozd do vršne glave Pršivca, kjer se začenjamo strmeje vzpenjati  proti vrhu.  Udobne hoje za cca. 2 uri in pol. Z vrha imamo razkošne poglede na Bohinjsko jezero in planine ter vrhove ( od Koble pa vse do Komne mimo Črnega Vrha, Vogla in drugih vrhov v okolici). Povratek preko planine Viševnik (1625m) in  planine pri Jezeru (1450m) nazaj na kočo na Vogarju. Torej krožna pot skozi zelo lepe in slikovite predele Bohinjskih gora.  Pršivec slovi kot eno najlepših in dostopnih razgledišč v Julijskih Alpah.

Oprema: običajna za sredogorje v tem letnem času, upoštevajoč  vremenske  razmere. Ne pozabite na sončna očala in zaščitno kremo

Težavnost: razen nekaj metrov vzpona po skalah  proti  vrhu (ni prepadno! )   je pot primerna za vsakega planinca z dobro kondicijo.

Hrana in pijača: nahrbtnik in postojanke ob poti – po želji.

Vodnik: Matjaž Medvedšek – Info: 041 820960

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

Scroll to Top