Pohod na Stenar, 10 in 11. 09. 2011

Za izlet na Stenar je prostih še nekaj mest, prijave zbiramo do četrtka do 12h.

 

Odhod v soboto 10. 09. 2011 ob 6:00 s parkirišča na Čufarjevi ulici med RTV in OŠ, povratek naslednjega dne do 18:00.

Stenar  (2501m) velja za goro z najvišjo steno v Julijskih Alpah. Kot samostojna gora je izredno razgledišče in prav z njega imamo najlepši pogled na Triglavsko steno.

Povzpeli se bomo iz doline Vrat prek Sovatne na preval  Vrata med Stenarjem in Gamsovcem in odtod proti vrhu gore po najlažji poti. Na večjem delu poti bomo občudovali severno steno Triglava. Z vrha se bomo spustili nazaj na preval Vrata ter nadaljevali proti Pogačnikovemu domu, kjer bomo prespali.  Vsega skupaj bomo hodili ta dan cca. 8 – 9 ur.

Naslednji dan se bomo vračali mimo Bovškega Gamsovca v Luknjo in odtod na izhodišča našega pohoda, do Aljaževega doma. Kdor bo želel, se bo lahko povzpel še na Bovški Gamsovec (2392m), ki je odmaknjen le nekaj metrov od naše začrtane poti.  Ker bomo na tej poti imeli nekaj opravka z jeklenicami, morajo biti pohodniki opremljeni s samovarovalnim kompletom in čelado. Ta dan bomo imeli cca. 6 ur hoje. 

Sam vzpon na  Stenar ni zahteven, vendar je zanj  potrebna predvsem zelo dobra fizična pripravljenost.  Zato izlet odsvetujemo vsem tistim, ki ne premorejo daljšega  ali težjega napora. Kdor ga zmore pa je poplačan z izrednimi razgledi.

Hrana in pijača : iz nahrbtnika

Obvezna oprema udeležencev: visoki planinski čevlji, samovarovalni komplet, čelada in topla oblačila. V primeru, da sami nimate samovarovalnega kompleta ali čelade, si ju lahko sposodite v našem PD.

Kontaktna oseba: Djuro Penzeš, tel. 031 – 461436

Izlet bosta vodila vodnika PD RTV  Matjaž Medvedšek in Jožica Ramšak.

Za dodatne informacije in pojasnila lahko kontaktirate vodnika na telefon:

041 – 820960 ali matjaz.medvedsek@latina.si

V primeru slabega vremena izlet odpade.

Cena za udeleženca je 48 € (prevoz, prenočišče vklj. s posteljnino za enkratno uporabo,  organizacija in vodenje izleta).

 

Prijave sprejema Jožica Ramšak Pajk (040 829 011 ali jozicaramsak@gmail.com) do četrtka, 8. septembra  Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva: 

SI56 0222 2001 2109 437 s pripisom STENAR 2011. 

Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

 

Scroll to Top