Pohod na Sv. Primož nad Kamnikom in slap Orglice v soboto,14.4.2012

Odhod ob 8:00 z parkirišča pred RTV na Čufarjevi ulici, prihod ob 16:00.

Peljali se bomo do Stahovice, od koder bomo po planinski poti prišli do Sv. Primoža  (826 m), ki je pozno-gotska romarska cerkvica na obronkih Velike Planine nad Kamnikom z lepim razgledom na pobočja sosednjega Krvavca, pogorje Menine planine, Kamnik in Ljubljansko polje. Na klopcah si bomo odpočili, potem pa nadaljevali pot še malo višje do Sv. Petra, kjer bomo občudovali travniške rastline, prve znanilke pomladi: blagodišeči teloh, jetrnik, tevje, lapuh, spomladanska torilnica, spomladanska resa, navadna marjetica, pomladanski žafran, trobentica, podlesna vetrnica, črni teloh, repuh, dvolistna morska čebulica, zlatična vetrnica, navadni pljučnik in še kakšno rožco. Tu  bomo pojedli malico iz nahrbtnika. V dolino se bomo vrnili po makadamski poti in po kolovozih med njivami.

Nato se bomo odpeljali še do izhodišča za slap Orglice (870 m), ki se začne ob izlivu Kamniške Bele v Kamniško Bistrico. Pod slapom je manjše jezerce. Spet se bomo malo odpočili, kaj pojedli in popili. Med potjo bomo spoznavali mešan gozd iglavcev in listavcev.

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, pulover, kapo, čokolado, sendviče za celi dan in vsaj 1 liter tekočine, zaščito proti klopom.

Izlet bosta  vodila Erika Bizilj in Miran Muhič.
Prijava in več informacij o izletu na erika.bizilj@rtvslo.si ali 041 327 856.

Cena izleta je za otroke 5€, za odrasle 10€, upoštevajo se družinski popusti. (cena vključuje prevoz, organizacijo in vodenje izleta).

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva (naslov: PD RTV Ljubljana, Tavčarjeva 17, 1550 Ljubljana; IBAN: SI56 0222 2001 2109 437, namen: Sv.Primož). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.
S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS.
Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev
(http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

 

Scroll to Top