Pohod na Veliki vrh (2088m), 4. oktober 2014.

Odhod ob 8:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 17:30.

Z avtobusom se bomo peljali po avtocesti Ljubljana – Jesenice skozi Tržič proti mejnemu prehodu Ljubelj. V vasi Podljubelj bomo z glavne ceste zavili proti Kofcam in se zapeljali do kmetije Matizovec.

Od Matizovca bomo hodili po  markirani cesti do manjšega križišča. Nato bomo pot nadaljevali po cesti, ki se kasneje spremeni v kolovoz. Po nekajminutni hoji bomo zapustili kolovoz in se usmerili na peš pot, ki se vzpenja skozi gozd.  Z gozdne poti se bomo pridružili cesti, ki pripelje z Jelendola in po nekaj minutah bomo pri Domu na Kofcah

Od planinskega doma bomo  nadaljevali  v smeri Velikega vrha po poti, ki se začne vzpenjati čez razgledni travnik. Po 15 minutah hoje od Doma na Kofcah bomo prišli do lepega razgledišča pri križu. 

Tam se bomo malo spustili , kjer bomo prišli do  strmejšega pobočja Košute. Pot bomo nadaljevali čez pas rušja do neporaščenega pobočja, kjer nam bo strmino pomagala  premagati jeklenica (nezahtevno). Pot bomo nadaljevali do  mejnega grebena. Tam bomo obšli vrh Toplar in nadaljevali po grebenu do Velikega vrha. Na vrhu bomo imeli malico in se po polurnem postanku počasi vrnili po isti poti proti Domu na Kofcah. Tam bomo imeli polurni postanek in se po postanku vrnili do našega avtobusa.

Od Matizovca  do Velikega vrha bomo naredili 1009 m višinske razlike. 

Lahko hoje bo navzgor za cca 3,5 ure in lahke poti navzdol za 3 ure.

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, windstoper, kapo, rokavice. Opremo prilagodite vremenski napovedi

 

Hrana in pijača( vsaj 2 litra) iz nahrbtnika.  

 

Izlet bo vodil Matjaž Samec .

 

Prijave do četrtka2.  oktobra  2014  na e-naslov matjaz.samec@telemach.net oz telefon  (040/204 636).

 

Prispevek za izlet znaša 10  za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15  € za ostale. (strošek vključuje prevoz ). 

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva 

(namen: Veliki vrh, IBAN: SI56 0222 2001 2109 437). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top