Pohod ob Muri

Planinsko društvo RTV Ljubljana

vabi na pohod

Ob Muri

v nedeljo, 3. februarja 2019.

Odhod ob 6:30 s parkirišča Tivoli, povratek v Ljubljano do 18,30.

Z avtobusom se bomo peljali po štajerski avtocesti in nato do Bad Radkersburga na avstrijski strani. ,  kjer bo ob 9:30 uri zbor pohodnikov.

Rezultat iskanja slik za pohod ob muri

Po pozdravu  mednarodnega komiteja za ohranitev Mure  se bomo ob 10:30  pod vodstvom vodnikov  mednarodnega odbora Naša Mura odpravili na 10 km-ski pohod ob Muri in njenih logih. Pohod je pod sloganom »nehajmo izsuševati mokrišča«. Startnina znaša 8.00 evrov (v ceno je všteta topla malica in pijača), ki jo bomo plačali na začetku pohoda.

Ob Muri so poplavni gozdovi in mokrišča, ki jih še ni na zemljevidu mednarodno pomembnih mokrišč konvencije Ramsar niti na zemljevidu biosfernih rezervatov sveta MAB. Uvrstitev mednje, je cilj pohodov ob Muri, ki se organizirajo že od leta 2000. Tokrat bomo obiskali Muro in njene loge  na avstrijski strani, s pohodom udeleženci opominjamo in želimo, da Mura ostane še naprej brez jezov kot del bodočega mednarodnega biosfernega rezervata Evrope pod okriljem UNESCA, Mura – Drava Donava.

Nezahtevne hoje po ravnicah bo predvidoma 3 ure. Pot je primerna za vse starostne skupine, tudi za otroke nad 6 let.

Obujte dobro pohodno obutev (glede na vreme bodo morda primerni gumijasti škornji ), vodo ali čaj, pohodne palice in vremenu primerno toplo obleko ter veljaven osebni dokument za prečkanje meje.

Hrana in pijača iz nahrbtnika ter topla malica in pijača po končanem pohodu.

 Prispevek za izlet  znaša 15,00 €. (prispevek vključuje prevoz in vodenje).  Plačilo v gotovini na avtobusu ali   pred izletom na transakcijski račun društva (namen: Mura 2018, IBAN: SI56 0222 2001 2109 437).

Izlet bosta vodila Marija Miklič in Veliša Lazović .

Prijave: do četrtka, 31. januarja 2018 na e-naslov Miklic.Marija@gmail.com ali na tel. 040 567847.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top