Pohod po Brkinih, iz Markovščine do Artviž in Sv. Scerba, končamo v kraški jami Dimnice

V Nedeljo 23. 11. 2018, odhod ob 6:45 s parkirišča v Tivoliju, povratek do 19:00.

Najprej se peljemo do Markovščine, od koder zavijemo proti Slivju in peš nadaljujemo pot najprej malo po cesti, potem po gozdnem in travniškem kolovozu do Artviž, dobimo štampiljko transverzale PZS, se povzpnemo do cerkve sv. Socerba, kjer je ob lepem vremenu razgled, Nadaljujemo spust do Varej, kjer se ustavimo na turistični kmetiji in pojemo, nadaljujemo pot do jame Dimnice, kjer si jo ob 15.30 ogledamo. Cena za do 1,5 ure ogleda je 3€, obvezne naglavne lučke in primerna obutev za jame. Zatem se vrnemo v Ljubljano.

Lahke hoje je za cca 5, primerno za vse starosti.

Oblecite primerno planinsko obutev, tudi za morebitne blatne kolovoze in za v jamo, rezervna oblačila, pohodne palice, zadostna količina pijače in hrane. Za v jamo imejte s sabo naglavno lučko. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

Izlet bo vodila Erika Bizilj, prijave do četrtka, 22. 11. 2018 na erika.bizilj@rtvslo.si ali 041 327 856. Prispevek za izlet znaša 10,00 € za člane PZS ter 15,00 € za ostale (prispevek vključuje prevoz in vodenje). Prijavljeni boste obveščeni o ceni in izboru hrane na turistični kmetiji.

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

OPOZORILO za udeležence pohoda na Skutnik, s sabo imejte osebni dokument za prehod meje in TOPLA oblačila, rokavice in kape.

 

Scroll to Top