Pohod po Haloški planinski poti

Pohod bo v soboto 29.3.2014
Odhod ob 6:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do  19:00.

Pozabljene in odmaknjene Haloze so dolgo životarile, sedaj pa se počasi prebujajo.

Ime Haloze se prvič omenja v 15. stoletju kot Chalas in Kalosen. Izviralo pa naj bi iz latinskega Colles, kar pomeni vinorodne gorice, ali iz staroslovanske besede halonga, ki pomeni gričevnat svet.

Z avtobusom se bomo peljali do zaselka Stoperce, od koder se bomo povzpeli na Donačko goro (882 m) in nato prečili gozdnati del Haloške planinske poti do zaselka Stogovce, kjer nas bo čakal avtobus. Med potjo proti Ljubljani se bomo ustavili še na Ptujski gori in si po želji ogledali baročno cerkev Matere božje.

Hoje po gozdu in med vinogradi bo približno 7 ur.

Obvezna oprema: dobro shojeni pohodni čevlji, nahrbtnik, vetrovka, kapa, rokavice, rezervna majica, pulover, čokolada in vsaj 2 litra tekočine.

Hrana iz nahrbtnika.

Izlet bosta vodila Erika Bizilj in Miran Muhič.

Prijavite se do torka, 25. marca  2014 na e-naslov miran.muhic@uni-mb.si (041 281 431) ali preko spletne strani /.

Prispevek za izlet znaša 10 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15 € za ostale (prispevek vključuje prevoz z avtobusom).

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na TRR društva (PD RTV Ljubljana, Tavčarjeva 17, 1000 Ljubljana, TRR / IBAN: SI56 0222 2001 2109 437; namen: Smrekovec 2014). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top