Pohod po Murskih mokriščih

Planinsko društvo RTV Ljubljana in Svet delavcev RTSlovenija 

vabita na pohod ob Muri

v nedeljo, 2. februarja 2020. 

Odhod ob 6:30 s parkirišča Tivoli, povratek v Ljubljano do 18,30.

Image result for murska mokrišča"

Z avtobusom se bomo peljali po štajerski avtocesti in nadaljevali pot proti Podturnu na Hrvaškem. Predvidoma bomo prispeli v Podturnu  ob 9.30 uri,  kjer nas bodo dočakali organizatorji pohoda.

  Po pozdravu  mednarodnega komiteja za ohranitev Mure  se bomo ob 10:30  pod vodstvom vodnikov  mednarodnega odbora Naša Mura odpravili na 10 km-ski pohod ob Muri in njenih logih. Pohod je imenovan pod sloganom »nehajmo izsuševati mokrišča«. Startnina znaša 7.00 evrov (v ceno je všteta topla malica in pijača), ki jo bomo plačali na začetku pohoda.

 Ob Muri so poplavni gozdovi in mokrišča, ki jih še ni na zemljevidu mednarodno pomembnih mokrišč konvencije Ramsar niti na zemljevidu biosfernih rezervatov sveta MAB. Uvrstitev mednje, je cilj pohodov ob Muri, ki se organizirajo že od leta 2000. Tokrat bomo obiskali Muro in njene loge  na hrvaški strani, s pohodom udeleženci opominjamo in želimo, da Mura ostane še naprej brez jezov kot del bodočega mednarodnega biosfernega rezervata Evrope pod okriljem UNESCA, Mura – Drava Donava.

Nezahtevne hoje po ravnicah bo predvidoma 3 ure. Pot je primerna za vse starostne skupine, tudi za otroke nad 6 let.

Obujte dobro pohodno obutev (glede na vreme bodo morda primerni gumijasti škornji ), vodo ali čaj, pohodne palice in vremenu primerno toplo obleko ter veljaven osebni dokument za prečkanje meje.

Hrana in pijača iz nahrbtnika ter topla malica in pijača po končanem pohodu.

 Za zaposlence zavoda RTV Slovenija in člane planinskega društva RTV Ljubljana je prevoz brezplačen. Donator izleta je Svet delavcev RTV Slovenija

Prispevek za nečlane znaša 5 €. (prispevek vključuje prevoz in vodenje).  Plačilo za nečlane je  v gotovini na avtobusu

Izlet bosta vodila Marija Miklič in Veliša Lazović .

Prijave: do četrtka, 30. januarja 2020 na e-naslov Miklic.Marija@gmail.com ali na tel. 040 567847.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top