Pohod po obronkih Jablaniške doline, 5. aprila 2014

Odhod ob 8:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 16:00.

Z avtobusom se bomo peljali skozi Litijo do gasilskega doma pri Zgornji Jablanici (ob cesti Litija – Gabrovka). Po plačilu štartnine 3€ ( plača vsak sam ) se bomo odpravili mimo cerkvice sv. Ane proti Jablaniškim Lazom. Našo pot bomo nadaljevali do Spodnje Bukovice, kjer se nam odpre slikovit razgled vse do Trdinovega vrha. Ko bomo prispeli v Prelesje bomo nekje na polovici poti. Tam se bomo ustavili za pol ure in si lahko privoščili toplo malico. Našo pot bomo nadaljevali do Mamolja in si ogledali cerkev sv. Janeza Krstnika. Nato nas čaka samo še zadnji vzpon do cerkve sv. Marija Magdalena in nato spust v vas Gradišče. Tam bomo imeli pol ure zaključne prireditve z zabavnim programom. Pred zadnjim spustom v dolino se bomo ustavili v Domačiji spominov, kjer si bomo ogledali razstavo slik iz prve svetovne vojne. Naša pot je dolga približno 15 km in pri tem bomo naredili 500 m višinske razlike.

Nezahtevne hoje skupaj bo 4- 5 ur.

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, pulover, kapo. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

Hrana in pijača iz nahrbtnika ali v domačiji Kavc ali Ekološki kmetiji Pr’Kokolj.  

Izlet bo vodil Matjaž Samec .

Prijave do četrtka, 3.  aprila  2014  na e-naslov matjaz.samec@telemach.net  (040/204 636) ali preko spletne strani

Prispevek za izlet znaša 10 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15 € za ostale (prispevek vključuje prevoz z avtobusom).

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva (namen: Jablanica, IBAN: SI56 0222 2001 2109 437). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.


Scroll to Top