Športno plezanje v Napoleonici (Italija), sobota 29.3.2014

Odhod ob 9.00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 17h.

Od Ljubljane do Napoleonice pri Trstu bomo skušali kar najhitreje (vendar varno) priti do plezališča, ki nudi tudi čudovit pogled na Tržaški zaliv. Tam se bomo seznanili z vsemi potrebnimi pravili in zakonitostmi varnega plezanja. Po tem obveznem uvodu bomo vse povedano poizkusili še v praksi, na pravi kraški steni. Težavnost plezanja bo kar najbolj prilagojena vsakemu posamezniku.

Ker bo utrujenost zagotovo naredila svoje, se bomo morali na koncu aktivnosti nekoliko okrepčati. Sledi še vožnja nazaj v Ljubljano.

Ker je pri plezanju potrebno kar precej opreme, je zelo zaželeno in tudi priporočljivo, da jo imate s seboj. V primeru, da je nimate, si je možno pri društvu nekatere stvari tudi izposoditi (Ivan Samide, 01/475 37 03). Ena od možnosti izposoje je tudi trgovina Iglu šport (http://www.iglusport.si/izposoja-opreme).

Potrebovali bomo: plezalke (plezalni čevlji), plezalni pas, vponke, sisteme, pripomočke za varovanje (gri-gri, reverso…), vrvi (vsaj 60 m). Oblecite se v udobna oblačila in vremenskim razmeram primerno.

Izlet bo vodil Andrej Lah.

Prispevek za izlet znaša 10 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15 € za ostale (prispevek vključuje prevoz). Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na TRR društva (PD RTV Ljubljana, Tavčarjeva 17, 1000 Ljubljana, TRR / IBAN: SI56 0222 2001 2109 437; namen: Napoleonica 2014). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

Prijavite se čim prej, vendar ne kasneje kot do ponedeljka, 25. marca 2014na telefon 040 553 081 (Lah Andrej). V primeru slabega vremena se izlet prestavi. Odločali se bomo nekaj dni prej, tako da boste pravočasno obveščeni.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top