ŠPORTNO PLEZANJE v plezališču KRIŽ pri Trstu v nedeljo 15.3.2015

Odhod ob 9.00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 17h.

Od Ljubljane do tipične primorske vasice Križ bomo skušali kar najhitreje (vendar varno) priti po avtocesti mimo Trsta do plezališča, ki nudi tudi čudovit pogled na Tržaški zaliv. Tam se bomo seznanili z vsemi potrebnimi pravili in zakonitostmi varnega plezanja. Po tem obveznem uvodu bomo vse povedano poizkusili še v praksi, na pravi kraški steni. Težavnost plezanja bo kar najbolj prilagojena vsakemu posamezniku. Plezališče je še posebej primerno za začetnike. 

Ker bo utrujenost zagotovo naredila svoje, se bomo morali na koncu aktivnosti nekoliko okrepčati. Sledi še naporna vožnja nazaj.

Ker je pri plezanju potrebno kar precej opreme, je zelo zaželeno in tudi priporočljivo, da jo imate s seboj. V primeru, da je nimate, si je možno pri društvu nekatere stvari tudi brezplačno izposoditi (Ivan Samide, 01/475 37 03). Ena od možnosti izposoje je tudi trgovina Iglu šport (http://www.iglusport.si/izposoja-opreme).

Potrebovali bomo: plezalke (plezalni čevlji), plezalni pas, vponke, sisteme, pripomočke za varovanje (gri-gri, reverso…), vrvi (vsaj 60 m). Vsak udeleženec si mora zagotoviti svoje plezalke in pas, ostalo priskrbimo mi.
Oblecite se v udobna oblačila in vremenskim razmeram primerno.

Izlet bo vodil Andrej Lah.

Prispevek za izlet znaša 10,00 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15,00 € za ostale (prispevek vključuje prevoz).

Prispevek nakažite na TRR društva (PD RTV Ljubljana, Tavčarjeva 17, 1000 Ljubljana, TRR / IBAN: SI56 0222 2001 2109 437; namen: plezanje Trst 2015).

Prijavite se do četrtka, 12. marca 2015 na telefon 040 553 081- Lah Andrej. V primeru slabega vremena se izlet prestavi. Odločali se bomo nekaj dni prej, tako da boste pravočasno obveščeni.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top