Športno plezanje v Rovinju (Hrvaška) v nedeljo 8.6.2014

Odhod ob 9.00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 19h.

Od Ljubljane do plezališča Rovinj se bomo peljali slabi dve uri. Tam se bomo seznanili z vsemi potrebnimi pravili in zakonitostmi varnega plezanja. Po tem obveznem uvodu bomo vse povedano poizkusili še v praksi, na steni nekdanjega kamnoloma, ki je tik ob morju. Težavnost plezanja bo kar najbolj prilagojena vsakemu posamezniku. Med plezanjem bo mogoče tudi osvežujoče kopanje.

Ker bo utrujenost zagotovo naredila svoje, se bomo morali na koncu aktivnosti nekoliko okrepčati. Sledi še naporna vožnja nazaj.

Ker je pri plezanju potrebno kar precej opreme, je zelo zaželeno in tudi priporočljivo, da jo imate s seboj. V primeru, da je nimate, si je možno pri društvu nekatere stvari tudi brezplačno izposoditi (Ivan Samide, 01/475 37 03). Ena od možnosti izposoje je tudi trgovina Iglu šport (http://www.iglusport.si/izposoja-opreme).

Potrebovali bomo: plezalke (plezalni čevlji), plezalni pas, vponke, sisteme, pripomočke za varovanje (gri-gri, reverso…), vrvi (vsaj 60 m).

Oblecite se v udobna oblačila (kopalke) in vremenskim razmeram primerno.

Izlet bo vodil Andrej Lah.

Prijavite se do sobote, 7. junija  2014 na 040 553 081- Lah Andrej ali preko spletne strani pdrtv.si.

Prispevek za izlet znaša 10 evrov za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15 evrov za ostale (prispevek vključuje prevoz).

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na TRR društva (PD RTV Ljubljana, Tavčarjeva 17, 1000 Ljubljana, TRR / IBAN: SI56 0222 2001 2109 437; namen: Rovinj 2014). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top