Tradicionalni pohod na Krašnji Vrh (542 m)

Pohod bo v soboto 8.2.2014

Odhod ob 6:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do  20:00.

Z busom se bomo peljali  do Metlike, od koder se bomo skupaj z ostalimi udeleženci tradicionalnega zimskega pohoda podali na pot skozi vas Veselica in Bojanjo vas (postanek za okrepčitev) do Koče na Krašnjem Vrhu.

Vas Krašnji vrh leži v majhnem žepu ob meji s Hrvaško na skrajnem severovzhodu Bele krajine. Hiše počivajo na sončnem pobočju, pod njimi so na terasah vinogradi in z rjavo zemljo pogrnjene njive, vmes vijuga ozka asfaltna cesta. Na zgornjem koncu vasi stoji cerkev Svete Trojice, nad njo pa je zaobljen in poraščen vrh z vitkim razglednim stolpom in prijetnim domom PD Metlika.

Po druženju v Koči na Krašnjem vrhu bomo skozi vas Radovica in Slamno vas sestopili do Metlike, kjer nas bo čakal avtobus.

Hoje predvidoma po zasneženi poti bo približno 6 ur.

Obvezna oprema: dobro shojeni pohodni čevlji, pohodne palice, gamaše, nahrbtnik, bunda, kapa, rokavice, rezervna majica, pulover, čokolada in vsaj 2 litra tekočine.

Hrana iz nahrbtnika ali po naročilu v koči.

Izlet bo vodil Miran Muhič v sodelovanju z vodniki PD Metlika.

Prijavite se do srede, 5. februarja  2014 na e-naslov miran.muhic@uni-mb.si (041 281 431) ali preko spletne strani pdrtv.si.

Prispevek za izlet znaša 10 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15 € za ostale (prispevek vključuje prevoz z avtobusom).

Štartnino za tradicionalni pohod 3 € (vključuje tople napitke in krof) plača vsak sam v Metliki.

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na TRR društva (PD RTV Ljubljana, Tavčarjeva 17, 1000 Ljubljana, TRR / IBAN: SI56 0222 2001 2109 437; namen: Kriška gora 2014). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top