Vabljeni na pohod Socerb – Osp – Tinjan – Ankaran in plezanje v Ospu

v nedeljo, 22. aprila 2018.

Odhod ob 7:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano v popoldanskih urah.

Pohodniki se bomo odpravili na zadnje tri točke slovenske planinske transverzale, plezalci bodo plezali v Ospu.

Odpeljali se bomo do gradu Socerb, kjer je prvi žig. Nadaljevali bomo do Ospa, se ustavili na kavici, plezalci gredo plezat, ostali pa bomo hodili eno uro do razglednega vrha Tinjan, kjer bomo pri cerkvi sv. Mihaela dobili drugi žig na 374 m. Pot bomo nadaljevali čez istrske vasice do Ankarana, kjer nas čaka zadnji žig. Sprehodili se bomo še po obali in šli na kosilo.

Čas hoje: približno pet ur po gozdnih poteh, travnikih, makadamu, asfaltu in po obali.

Oprema:  primerna pohodniška oblačila, obujte dobro shojene pohodne čevlje, pohodne palice, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, sončna očala, energetske ploščice, sendviče in tekočino. Med potjo je možno dvakrat napolnit vodo.

Vodniki: pohod Erika Bizilj, plezanje pa Andrej Lah.

Prijave do četrtka, 19. april 2018 sprejemata:
za pohod Erika Bizilj 041 327 856  erika.bizilj@rtvslo.si,
za plezanje Andrej Lah 040 553 081 lahec7@gmail.com ali preko spletne strani www.pdrtv.si. 

Prispevek za prevoz znaša 10,00 €

Dva dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva (namen: Tinjan  2018) . Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top