Vabljeni na VELIKI DRAŠKI VRH (2243 m)

v nedeljo, 22. septembra 2019 

IZLET JE BREZPLAČEN

Odhod ob 7:00 s parkirišča pred halo Tivoli, povratek proti večeru.

Povezana slika

 

 

Za avtoceste Ljubljana – Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in naprej proti Pokljuki.

Pot nas bo do vrha vodila s Pokljuke preko Studorskega prevala. Hoje bo za ca 3 ure in pol, višinska razlika je 930 metrov. Skupne hoje s postanki bo okrog 6 do 7 ur. Celotna pot je tehnično nezahtevna  in je primerna za osebe s povprečno fizično pripravljenostjo.

Organizirana bo tudi krajša, manj naporna varianta po Pokljuški planoti, zato vabljeni tudi tisti z manj kondicije in otroci.

Vodnik: Drago Car in Erika Bizilj

Pohitite s prijavami zaradi lažje organizacije in omejenega števila udeležencev.

 Prijave: Drago Car 00386 41 727 847;  Veliša Lazović 040 749 188 ali  na E-pošto velisa.lazovic@rtvslo.si.

Naš donator Svet delavcev RTV Slovenije bo v celoti pokril stroške prevoza in bo izlet BREZPLAČEN. Prednost na prijavah imajo zaposlenci v javnem zavodu RTVS in njihovi družinski člani. 

Hrana in pijača iz nahrbtnika .

Oblecite pohodne hlače, majico, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico in windstoper. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top