20. pohod spomina h Krnskemu jezeru 1918 – 2019

Pohod bo v počastitev padlih in umrlih vojakov ter konca I. svetovne vojne na Soški fronti

Sobota, 09. 11. 2019 ob  6.30 uri izpred Hale Tivoli.

Potek izleta

Peljali se bomo mimo Trbiža  čez prelaz  Predel, nato pa se bomo spustili v Log pod Mangartom in naprej v dolino Lepena. Od tam je do Krnskega jezera 2 uri in pol hoje. Pri  jezeru se bomo ob 13. uri udeležili proslave.   Slavnostni govornik bo predsednik države g. Borut Pahor. Ponovno pričakujejo udeležbo več vojaških atašejev in drugih visokih predstavnikov posameznih držav.  Planinski dom pri Krnskih jezerih bo odprt, prav tako dom v Lepeni.  Po proslavi se vrnemo do Lepene, kjer pri koči pred odhodom naredimo še kratek postanek.

Lahka označena pot v kopnih razmerah. Višinska razlika je 750 m, skupne hoje bo do 5 ur. Tura je primerna za vse, ki planinske poti zmorete v času, ki je predviden na oznakah planinskih poti in možnemu snegu.

Potrebna je planinska oprema za sredogorje ( male dereze, gamaše, kapa, rokavice, čelna svetilka, rezervna oblačila)  in osebni dokument. S seboj vzemite tudi rezervne čevlje. Prehrana bo iz nahrbtnika, saj ne morem zagotoviti toplega obroka v kočah.

Prijava in dodatne informacije pri vodnikih Alenka Sakelšek PD Iskra alenkasak@gmail.com ,

041 231 977 ali Drago Car  PD RTV 041 727 847, najkasneje do petka 8. 11., do 8. ure.

Strošek prevoza bo predviden glede na število prijav.

V primeru obilnejših padavin tura odpade.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu . Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika

Scroll to Top