Vabljeni v Haloze v soboto, 23. novembra 2019 PREVOZ JE BREZPLAČEN

Odhod ob 7:00 s parkirišča pred halo Tivoli, povratek proti večeru.


Odpeljali se bomo proti severovzhodnemu delu Slovenije do občine Žetale, ki leži na jugozahodu Haloz. Najprej si bomo v Dobrini ogledali lepo etnološko zbirko v Vukovi domačiji, pokriti s slamnato streho. Tu je odličen prikaz nekdanjega življenja preprostega haloškega človeka. V tem naselju se tudi začne naša krožna Pohodna ekološka pot PEP, TD Žetale, ki jo simboliziran cvet Juvanovega netreska. Ob poti bomo občudovali stare zidanice, čez dvesto let staro Beletovo lipo. Pot je razgibana, pelje navkreber, pa se spusti po hribu navzdol, pa spet gor in spet dol po gozdu, kolovozih in cesti. Na vzhodu je blizu že Hrvaška in Ivanjščica, vidimo Macelj, pa Donačko goro in Boč. Na poti so lepo označene etnološke zanimivosti od nekdanjih domačij. Zadnji vzpon bomo naredili na razgledni stolp, potem pa se bomo spustili do Izletniške kmetije Darinka. Tu nas bo čakalo kosilo in živa muzika. Ko se bomo najedli in naplesali, se bomo spustili spet v Dobrin ali pa se usedli na avtobus. Če bo čas, se bomo ustavili v Podlehniku pri jezeru in se vrnili v Ljubljano.

Skupne hoje s postanki bo do 5 ur, na koncu je možnost skrajšane poti.

Celotna pot je lahkotna po gozdu, kolovozih, cesti in je primerna za vse starostne skupine.

Vodniki: Erika Bizilj in Jadranka Furjan, s sovodniki.

Prijave in dodatne informacije Erika Bizilj 041 327 856, erika.bizilj@rtvslo.si

Naš donator Svet delavcev RTVS bo v celoti pokril stroške prevoza in bo izlet BREZPLAČEN. Prednost na prijavah imajo zaposleni v javnem zavodu RTVS in njihovi družinski člani. 

Hrana in pijača bo na Izletniški kmetiji Darinka Kodrič v Kočicah. Ob živi muziki nam bodo postegli z začetno pijačo in dvema vrstama juhe, tremi vrstami mesa, s krompirjem in rižem ter z gibanico. Vsa hrana in pijača je izključno domača. Strošek na vsakega prijavljenega za hrano je 10 €.

Oblecite pohodne hlače, majico, obujte dobro uhojene pohodne čevlje z dobrim podplatom, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico in vetrovko, zaščito pred morebitnim dežjem. Če uporabljate pohodne palice, jih vzemite s sabo. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top