Slovesna otvoritev planinske poti čez Ljubljanski grad ob Tednu gozdov, 25. maj 2011

Planinsko društvo RTV Ljubljana in mestna občina Ljubljana bosta pod pokroviteljstvom Ljubljanskih mlekarn na svojevrsten način obeležila Teden gozdov, ki je pri nas vsako leto zadnji teden maja. 25. maja bodo svečano odprli novo planinsko pot – v središču Ljubljane! Pot vodi čez Ljubljanski Grad od Roške do Ciril-Metodovega trga, seveda tudi po gozdu.eden  dodali še eno kontrolno točko – ob antenskem stolpu na grajskih Šancah. 

Slovesnost ob otvoritvi poti bo 25. maja ob 13.00 na Šancah, udeležila se je bosta podžupan Mestne občine Ljubljana Jani Möderndorfer, ki bo slovesno odprl pot in generalni direktor javnega zavoda RTV Slovenija mag. Marko Fili, nastopil pa bo ansambel Ruševci in učenci Osnovne šole Tone Čufar.

Planinci PD RTV Ljubljana, ki so uredili pot ter Ljubljanski Grad uvrstili med vrhove planinske vezne poti po oddajniških točkah, vabijo vse Ljubljančanke in Ljubljančane, pa tudi obiskovalce Ljubljane, da se udeležijo slovesnosti, predvsem pa, da se sprehodijo čez Grad, doživijo lepoto grajskega gozda, razgledov na prostrane gozdove in gore in se spomnijo njihovega pomena za kakovost življenja.

Pri ureditvi poti so nam prijazno priskočile na pomoč Ljubljanske mlekarne d.d. , ki so tudi pokrovitelj te poti.

Scroll to Top