Barjanska okna

Planinsko društvo RTV Ljubljana, odsek za varstvo gorske narave vabi na  ogled barjanskih oken.

v nedeljo, 17. septembra 2017.

Odhod ob 7,45  z mestnim avtobusom 19B, z Bavarskega dvora , povratek ob 12.49

Rezultat iskanja slik za barjanska okna

Peljali se bomo do končne postaje na Jezero. V bližnjem gostišču ob Podpeškem jezeru si bomo privoščili jutranjo kavico. Zatem se bomo podali do Podkraja ob robu Krimskega pogorja. Po treh kilometrih hoje (dolžina pešpoti je dobrih šest kilometrov)  se bomo usmerili po učni poti čez barje. Lokalni vodnik nam bo pokazal in pripovedoval o barjanskih oknih, ki so pomemben kazalec stanja podzemnih voda. Pešpot bomo zaključili v Lipah pri bifeju »Kolišče«, kjer je tudi avtobusna postaja  19B za Ljubljano, (odpelje ob 12.49 in 14.49). Obljubljamo zanimivo in enkratno doživetje.

Oprema : lahki pohodni čevlji, lahko tudi športne copate, lahke pohodne palice, pelerina ali dežnik, če bo slabo vreme, hrana in pijača iz nahrbtnika.

Izlet bo vodila Marija Miklič. Tel 040 567 847 ali Miklic.Marija@gmail.com, prijave  do četrtka 14. 9.  2017. Pomočnica bo Eriko Bizilj.

Udeleženci plačajo le strošek lokalnega avtobusnega prevoza.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Kdor namerava priti z osebnim avtomobilom do Jezera, naj upošteva, da se mu bo pot podaljšala še za okrog 4 km in sicer od bifeja Kolišče do končne postaje Jezero (po glavni asfaltirani poti), ker se ostali ne bomo vračali na izhodiščno točko.

Težavnostna stopnja poti: kondicijsko nezahtevna.

Primernost:  z zanesljivim korakom in dobro voljo za vse starostne skupine udeležencev,  zelo primerno tudi za otroke.

Scroll to Top