Planinsko društvo RTV Ljubljana organizira in vabi na Visoko Ponco, 2274m v soboto, 2. septembra 2017

Odhod avtobusa bo ob 5.00 uri zjutraj iz Čufarjeve ulice (med OŠ Toneta Čufarja in RTV centrom).

Rezultat iskanja slik za visoke ponce

Opis poti:

Odpeljali se bomo do mejnega prehoda Rateče, pot nadaljujemo do Belopevških jezer, kjer je naše izhodišče. Od izhodišča do  koče Luigi Zacchi je zmeren vzpon, pozneje pa se vzpenjamo po JZ pobočju Visoke Ponce. Pot poteka deloma ob jeklenicah, vseskozi pa je strma. Prehod čez grapo med Visoko in Srednjo Ponco gre preko gladkih in s kamenjem posutih plošč, od tu kmalu pridemo na označeno razpotje za ferato. Usmerimo se levo in hodimo po skalnih policah ter ponovno prečimo grapo v nasprotni smeri. Nato se začne zahtevni del poti, kjer pa so nam v pomoč jeklenice. Dve jeklenici prosto visita, vendar je to vidno in nam ne bo povzročalo težav. Ko bomo premagali vso strmino stopimo na travnato preprogo, ki je prekrita z alpsko veleso. Tu je naš cilj. Sestopili bomo po poti vzpona. Na Visoko Ponco ni lahkega pristopa, vzpon ima vse značilnosti resne ture, ki pa izkušenemu gorniku nudi obilo lepote in užitka.

Oprema: primerna planinska obutev (tudi za po turi!), rezervna oblačila, pohodne palice, čelada, samovarovalni komplet, (rokavice za jeklenico),  kapa s šiltom, zaščitna krema, sončna očala, hrana, energetske ploščice  in najmanj 2 l tekočine.  S seboj vzemite osebno, zdravstveno in planinsko izkaznico. Samovarovalne komplete lahko sposodite v našemu društvu.

Čas hoje: Predvideno je 9 – 10 ur hoje, vključno  s počitki. Skupne višinske razlike je 1653 m, razdalja 15 km.

Prijave: n do četrtka, 31. 8. 2017 do 16. ure na e naslov  alenkasak@gmail.com , ali po telefonu 041 231 977 .

Prispevek za izlet  znaša 10,00 €. 

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno. 

Želim vam varno hojo in lep planinski dan.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top