Dvodnevni pohod po Haloški planinski poti

Člane društva, vse zaposlene na RTV SLO in ostale vabimo v soboto in nedeljo 11. in 12.10.2014na dvodnevni pohod po Haloški planinski poti. 

Odhod ob 7:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano naslednji dan do  19:00.

Pozabljene in odmaknjene Haloze so dolgo životarile, sedaj pa se počasi prebujajo.

Ime Haloze se prvič omenja v 15. stoletju kot Chalas in Kalosen. Izviralo pa naj bi iz latinskega Colles, kar pomeni vinorodne gorice, ali iz staroslovanske besede halonga, ki pomeni gričevnat svet.

Z avtobusom se bomo peljali do gradu Borl nad reko Dravo, od koder bomo prvi dan hodili 6 ur po vinorodnem delu Haloške planinske poti do kmečkega turizma Kozarčan v Cirkulanah, kjer bomo po domači haloški večerji prespali. Naslednji dan po haloškem zajtrku bomo nadaljevali pot do vasi Podlehnik, kjer nas bo po 6-ih urah hoje čakal avtobus.

Obvezna oprema: dobro shojeni pohodni čevlji, nahrbtnik, vetrovka, kapa, rokavice, rezervna majica, pulover, čokolada in vsaj 2 litra tekočine. 

Hrana za po poti iz nahrbtnika, večerja in zajtrk na kmečkem turizmu.

Izlet bosta vodila Erika Bizilj in Miran Muhič.

Prispevek za izlet znaša 48,00 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 64,00 € za ostale (prispevek vključuje prevoz z avtobusom, prenočišče, večerjo in zajtrk).

Prijavite se do četrtka, 25. septembra  2014 na e-naslov miran.muhic@uni-mb.si (041 281 431) ali preko spletne strani /

Ob prijavi plačate 20,00 € akontacije na TRR društva (PD RTV Ljubljana, Tavčarjeva 17, 1000 Ljubljana, TRR / IBAN: SI56 0222 2001 2109 437; namen: HPP jesen 2014).

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Haloze, v ozadju stožec Donačke gore

Scroll to Top