[Nov datum] Izlet Sv.Trojico nad Pivko (1.106 m)

Izlet bo v nedeljo, 28. septembra 2014

Odhod ob 7:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 18:00.

Dan bomo preživeli v deželi presihajočih Pivških jezer. Peljali se bomo do Pivke, zavili do vasi Trnje, kjer bomo začeli pohod proti Sv.Trojici, kjer je bil doma Martin Krpan. Po malici bomo sestopili v Slovensko vas, kjer si bomo ogledali EKOMUZEJ PIVŠKIH PRESIHAJOČIH JEZER. Ustavili se bomo še v vasi Petelinje. 

Lahke poti na Sv. Trojico bo navzgor za cca 3 ure in navzdol do 3 ure. Izlet je primeren tudi za otroke.

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte softshell, rezervno majico, pulover, kapo. Hrana in pijača iz nahrbtnika. Septembra je v hribih lahko prijeten poletni dan ali pa hladni jesenski z vetrom, zato prilagodite opremo po vremenski napovedi.

Izlet bosta vodila Erika Bizilj in Miran Muhič.

Prijave do četrtka, 25. septembra 2014 sprejema na e-naslov erika.bizilj@rtvslo.si, telefon (041 327 856) ali preko spletne strani pdrtv.si.

Prispevek za izlet znaša 13 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO in 18 € za ostale (prispevek vključuje prevoz z avtobusom in vstopnino z vodstvom v ekomuzej).

Najkasneje 2 dni pred izletom je možno tudi plačilo na TRR društva (PD RTV Ljubljana, Tavčarjeva 17, 1000 Ljubljana, TRR / IBAN: SI56 0222 2001 2109 437; namen: Sv.Trojica 2014). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.


Scroll to Top