Izlet na Struško, 02. junij .2013

Odhod ob 7:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano okoli  17:00.

Struška je manjše pogorje, ki se nahaja med Stolom oz. Belščico ter Golico. Z Velikega vrha, kot se imenuje najvišji vrh omenjenega pogorja, se nam odpre lep razgled na Julijske Alpe ter del zahodnih in osrednjih Karavank. Ob lepem vremenu, pa razgled seže vse do Velikega Kleka v Visokih Turah.Vsako leto pa v tem pomladnem času naše travnike in pašnike prekrijejo preproge belega cvetja – narcis oz. ključavnic, kot jim pravijo domačini, pa avrikljev, encijanov, mačeh, rese in pogačic bo v izobilju.

Hoje bo približno 6 ur, manj pripravljeni lahko skrajšate hojo do Belske planine, hoja je tehnično nezahtevna.

Izlet vodi Drago Car (dragoc57@gmail.com ) tel 041727847 in pomočnica Alenka Sakelšek(alenkasak@gmail.com) tel.041231977 pri katerih se lahko prijavite in tudi dobite dodatne informacije.

Oprema:  oblačila in obutev za sredogorje (planinska obutev, primerna oblačila za ta letni čas). Ne pozabite, da je v tem letnem času UV indeks sevanja najvišji! Torej ne pozabite na kremo za zaščito pred soncem!

Hrana in pijača: iz nahrbtnika. Če bo živina na Belski planini bo tudi koča odprta.

Prispevek za izlet: člani PD RTV Ljubljana in zaposleni na RTV SLO 10 € (nečlani 13 €).  

Prispevek vključuje prevoz in organizacijo izleta.

Prijave najkasneje do 30.5. do 12:00 ure, oz. do dopolnitve razpoložljivih mest.
Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na TRR društva (namen: Struška 2013). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.Plačilo je možno tudi na dan odhoda.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top