Izlet po ovčarskih stezah v okolici Baške (otok Krk, Hrvaška) v nedeljo, 10. marca 2013

Odhod ob 5:30 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do  21:00.  

Z avtobusom se bomo peljali na otok Krk do prelaza Treskavac (319 m), od koder se bomo sprehodili po ovčarskih stezah (izvir Vele rike – Podprodanj – Petrakov – Diviska – Novi mrgari – Misec). Med potjo se bomo ustavili pri glagoljski črki A na Treskavcu in obiskali cerkvico svete Lucije v Jurandvoru in si ogledali Bašćansko ploščo (najstarejši zapis v glagolici na Hrvaškem).Pohod bomo zaključili v Baški na poskušnjibaščanske specijalitete „valjcići zi žvaceton“(domače izdelane testenine z golažem) v restoranu ‘Forza’.

Hoje bo približno ur.

Oprema: dobro shojeni pohodni čevlji, nahrbtnik,vetrovka, rezervna majica, pulover, kapa, rokavice, čokolada, dva ali trije sendviči in vsaj 1 liter tekočine.

Izlet bo vodil Miran Muhič v sodelovanju z vodniki PS Bazovica Reka.

Prijave do ponedeljka, 4. marca  2013sprejema Miran Muhič (miran.muhic@uni-mb.si) ali preko spletne strani pdrtv.si.

Število prijav je omejeno na 9.

Prispevek za izlet: člani PD RTV Ljubljana 20€(nečlani 30€).  Prispevek vključuje prevoz,„valjcići zi žvaceton“  v Baški in organizacijo izleta.

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na TRR društva (namen: Krk 2013). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev(http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top