LETOS ŽE 30. POHOD PO JURČIČEVI POTI

Planinsko društvo POLŽ  Višnja Gora nas vabi na 30. pohod po Jurčičevi poti, ki bo potekal na prvo soboto v marcu.  PD RTV Ljubljana ne bo organiziral prevoza do Višnje Gore, ampak bomo koristili vlak.  Iz Železniške postaje Ljubljana je odhod vlaka proti Višnji Gori ob 7.34; iz Višnje Gore pa je popoldne odhod vlaka ob 14.16, naslednji pa je ob 16.54.

S plačano startnino (5 EUR) na stojnicah Planinskega društva Polž bo za pohodnike na Muljavi (in Krki) organiziran avtobusni prevoz za povratek v Višnjo Goro. Za prihod in povratek s pohoda organizatorji priporočajo uporabo prevoza z vlakom.

VABILO PD POLŽ Višnja Gora na jubilejni XXX. pohod po Jurčičevi poti

Lepo vabljeni na tradicionalni 30. pohod po Jurčičevi poti, ki bo v soboto, 2. 3. 2024, s pričetkom v jutranjih urah, med 7.00 in 10.00 v starem mestnem jedru Višnje Gore. V Višnji Gori bodo tudi urejena parkirišča za osebna vozila in avtobuse.

Pohodnikom je Jurčičeva pot na voljo v krajši in daljši izvedenki. Krajša pohodnike pripelje od Višnje Gore neposredno na Muljavo, daljša pa v vasi Oslica zavije do Znojil in nato do Krke ter nazaj na cilj na Muljavi.

Dolžina krajše trase Jurčičevega pohoda znaša 12,5 kilometrov, dolžina daljše pa skupno 23 kilometrov.

Letošnji 30. pohod po Jurčičevi poti bo posvečen 180-letnici rojstva pisatelja Josipa Jurčiča, pohodniki pa bodo lahko znova spoznavali pisateljevo življenjsko in pisateljsko pot.

Ob poti bo za dobro počutje in okrepčilo poskrbljeno, brezplačno bodo odprti tudi vsi kulturni in verski objekti.

 Osrednja slovesnost z bogatim kulturnim in glasbenim programom bo potekala na Jurčičevi domačiji na Muljavi, med 10.00 in 14.00. Za glasbeno dogajanje pa bo skrbel Dejan Vunjak in Brendijeve barabe.

Za povratek iz Muljave proti Ivančni Gorici in Višnji Gori bo od 11.00 do 15.30 ure organiziran avtobusni prevoz. Organiziran bo tudi prevoz s Krke, izpred nove PŠ Krka, prevozi se bodo izvajali po dejanski potrebi. Brezplačen prevoz z avtobusom je možno koristiti samo v primeru plačila prijavnine. Prijavnina znaša 5 eurov.

Vabljeni.

Scroll to Top