Predavanje o Caminu 5.marec…., “Varna hoja v gore pozimi…

Poleg sobotnega Jurčičevega pohoda, spomnimo še na dva dogodka, na katera vabi PD RTV:

  1. Franceska Žumer nam bo predstavila CAMINO, saj je s svojim možem kar 16 krat hodila po različnih poteh Camina. Predstavitev bo 5. marca ob 15.00 uri v sejni sobi TV PRODUKCIJE. Zberemo se ob 14.45 uri v avli TELEVIZIJE SLOVENIJA.

Franceska Žumer je bila šolska knjižničarka v Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Gimnaziji Kranj in zadnjih 25 let na OŠ Poljane v Ljubljani. Njene velike  ljubezni so otroci, knjige, branje, pisanje, v prostem času ekologija, potovanja, hoja in predvsem hribi, je tudi članica PD RTV. Ima  dva sinova in štiri vnuke, skupaj s pokojnim možem pa sta od leta 2008 prehodila 16 različnih španskih Jakobovih poti, mož 24, od doma je šel peš tudi v Rim, Medžugorje in Čenstohovo. Sama ali s prijatelji je prehodila tudi vse veje slovenske Jakobove poti, nekatere večkrat.

Franceska Žumer bo predstavila zanimivosti z različnih Jakobovih poti po Španiji, ki sta jih  prehodila skupaj z možem Vladimirjem  od leta 2008 do 2019:

1x francoski Camino od Burgosa do Santiaga2x francoski Camino St. Jean Pied de Port do Santiaga,3x severno pot od Iruna do Santiaga,Camino Primitivo od Ovieda do Santiaga,Camino Madrid, Madrid-Sahagun,Camino San Salvador, Leon-Oviedo,Camino via de la Plata od Salamance do Santiaga,Camino via de la Plata od Sevillje do Santiaga,Camino Finisterra, Santiago-Finisterre,Camino Muxia, Finistere-Muxia, večkrat,portugalski Camino od Lisbone preko Fatime po Caminu Spiritual do Santiaga,portugalski Camino od Valence do Santiaga,Camino dos Faros, Muxia-Tourinan. Veselimo se tudi izkušenj po slovenskih delih Jakobove poti…..Lepo vabljeni…

2. Miro Štebe pa nas vabi na teoretični in praktični del varne hoje v gore:

Planinsko društvo Onger Trzin vabi na krajši tečaj varnega obiskovanja zimskih gora. V sredo 28.2. bomo v predavalnici Doma za zaščito in reševanje v Trzinu (novi gasilski dom), Mengeška 2a pripravili predavanji o tem, na kaj morajo biti obiskovalci zimskih gora pozorni, kako se pripravijo na zimske ture in kako se je treba obnašati in hoditi med zimskimi vzponi. Prikazali bomo tudi opremo, ki jo potrebujejo tisti, ki gredo v zasnežene ali poledenele hribe. Predavala bosta Miha Pavšek, vodnik PZS in Miro Štebe (alpinistični inštruktor in gorski reševalec).

Po predavanju se bomo dogovorili o izletu v zimske hribe med katerim bomo v praksi spoznali pravila zimskega pohodništva ter kako se uporablja dereze, cepin in drugo zimsko opremo. Izlet bomo glede na razmere predvidoma pripravili v nedeljo, 3.3., obiskali pa bomo odvisno od razmer Malo planino ali pa Zelenico.

Predavanji v sredo, 28.2. se bosta začeli ob 18. uri v predavalnici v 1. nadstropju DZRI v Trzinu.

                                                                                                                                          Vabljeni!

Scroll to Top