Nočni pohod ob zimskem solsticiju na Dobrčo (1.634 m)

Pohod bo v nedeljo, 21. decembra 2014. 

Odhod ob 17:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 23:00.

S kombijem se bomo peljali po avtocesti Ljubljana – Jesenice in na izvozu Ljubelj zavili proti Tržiču. V vasi Brezje pri Tržiču se bomo usmerili proti Bistriški planini kjer bomo parkirali.

S parkirišča se bomo povzpeli na Breško planino. Nadaljevali bomo po strmem kolovozu v smeri Lešanske planine. Od planine bomo nadaljevali proti Dobrči. Vrnili se bomo po isti poti. 

Od Bistriške planine do Vrha Dobrče bomo naredili 684 m višinske razlike.

Lahke hoje bo navzgor za cca 1 uro in pol in lahke poti navzdol za 1 uro  in pol.

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, windstoper, kapo, rokavice, svetilko za na glavo, pohodne palice in dereze. Opremo prilagodite vremenski napovedi. 

Dereze si lahko sposodite v društvu (Ivan Samide, 475 37 03).
Hrana in pijača (vsaj 1 l)  iz nahrbtnika.  Priporočam topel čaj. 

Izlet bo vodil Matjaž Samec.

Prijave do četrtka, 18.  decembra  2014  na e-naslov matjaz.samec@telemach.net  (040/204 636).

Prispevek za izlet  znaša 10,00 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15,00 € za ostale (prispevek vključuje prevoz in vodenje).

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva (namen: Dobrča, IBAN: SI56 0222 2001 2109 437). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top