PD RTV in PD ISKRA LJUBLJANA vabita na 5. pohod po medvedovih stopinjah v Loški potok v soboto 21. maja 2022

Zbor: 6.50 parkirišče Hala Tivoli

Odhod:  ob 7.00 uri

Prihod v Ljubljano: v večernih urah

Prevoz: avtobus

Strošek vodenja, organizacije in prevoza:

– 5 eur za člane PD RTV in PD ISKRA LJ., pridružene člane in zaposlene na RTV,

 za ostale 10 eur.

Znesek nakažite na  PD RTV trr  SI56 0222 2001 2109 437 ali plačate na turi.

Prijave: do četrtka 19.5. oz. do zasedbe mest, Liljana Drevenšek mobi 040 256 457

Vodenje in organizacija: Jaka Bartol s sovodniki

Opis ture:

Iz Ljubljane se bomo peljali mimo Ortneka in Sodražice v Loški potok. Po kavici bomo pričeli s pohodom. Najprej se bomo podali na Kalični vrh (1.117 m nadm. višine). Potem se spustimo v dolino, naš naslednji cilj je Kamen grič (1.017 m nadm.višine), kjer bo čaj, kava, žig. Od tu si obetamo lep razgled na Julijce in Triglav.  Sledi spust na planoto Gora, od koder je razgled na ljubljansko kotlino. Potem se bomo zapeljali do soteske Kadice pri Sodražici, kjer je nas čakajo posebna rastišča…

Po zaslugi našega Jake Bartola, bo to že peti pohod po medvedovih stopinjah. Tokrat bomo prehodili 13 km in ca 600 višinskih metrov. Ob poti si bomo ogledali tudi medvedov brlog. Jaka ima presenečenje za vse, ki bodo opravili vseh pet pohodov po medvedovih stopinjah…Pot je prijetna zmerna, slikovita, ni zahtevnih vzponov, primerna za vse pohodnike…

Vračali se bomo čez Malo Slevico, kjer bo v gostilni pri KROPCU možnost enolončnice (golaž s kruhovim cmokom), ca 7 eur.

Ne pozabite  na primerno obutev in oblačila. Seboj imejte malico in en liter pijače.

 

Lepo vabljeni!

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.   Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev.  (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS. 

5 thoughts on “PD RTV in PD ISKRA LJUBLJANA vabita na 5. pohod po medvedovih stopinjah v Loški potok v soboto 21. maja 2022”

  1. Dober dan
    Če bo le možno se bom udeležil, vendar žal ne morem potrditi 100%. Če je še prostor me prs vpišite.
    Lp, Matjaž

Comments are closed.

Scroll to Top