PD RTV Ljubljana vabi na JAVOROV VRH s POKLJUKE DO BOHINJA v nedeljo, 12 septembra 2021

Odhod: ob 7.00 HALA TIVOLI, po dogovoru, možnost vstopa na Celovški

Prihod: v večernih urah

Iz Ljubljane se bomo peljali z manjšim busom do Pokljuke, mimo Zg. Goreljka, planine Jelje do Konjske planine. Po krajšem vzponu, ca 30 minut pridemo na Javorov vrh (1.482 m), ki je del bohinjske transverzale. Znan je tudi po tem, da so ga radi obiskovali člani družine Mihelič, kar brata Tine in Joža slikovito opisujeta v svojih knjigah. Pot bomo nadaljevali do planine Zajamniki (1.280 m), ca uro in pol hoje. Po kratkem postanku nadaljujemo pot na Uskovnico (1.154 m), kjer bo postanek za počitek, druženje.

Z Uskovnice imamo sicer možnost sestopa v Srednjo vas, 1,5 ure hoda,  a bomo sestopili po zanimivi poti v dolino Voje, kjer bo možnost toplega obroka, nadaljevali bomo po dolini Mostnice, kar pomeni še 3 ure lahkotne hoje.

Hoja ni tehnično zahtevna, gre za malo vzpona, bistveno več je, ne preveč strmega  spusta. Ob sončnem vremenu si obetamo lepo turo in razglede v pozno poletnem oz. jesenskem času po poteh in gozdovih Pokljuke. Predvideno je 6,5 do 7,5 ur hoje, na kar moramo biti pripravljeni.  Imeli pa bomo dva krajša in en daljši postanek. Tako je pot primerna za vse, ki jim tak čas hoje ustreza. Ker se bomo peljali z busom do 20 oseb, ste vabljeni, da pohitite s prijavo.

Strošek prevoza, vodenja in organizacije pohoda v višini 15 eur lahko nakažete na trr PD RTV ali plačate v gotovini na pohodu.

 Ne pozabite  na primerno obutev in oblačila, palice,  masko, malico in pijačo.

Upoštevali pravila NIJZ v zvezi s covid situacijo.

Vodnica: Liljana Drevenšek s sovodniki

Prijave in dodatne informacije:  Liljana tel 040 256 457.

Lepo vabljeni!

Pohod je vključen v akcijo Slovenija planinari.

1 thoughts on “PD RTV Ljubljana vabi na JAVOROV VRH s POKLJUKE DO BOHINJA v nedeljo, 12 septembra 2021”

Comments are closed.

Scroll to Top