PD RTV vabi na Dovško babo v soboto 28.maja 2022

Planinci PD RTV vabljeni na Dovško Babo. Naša pot se prične v Dovjem,po cca dvajsetih minutah hoje po cesti to zapustimo in se po nemarkirani stezi dvignemo proti Čenkovim Ravnem pod Cickovo bajto.Pot nadaljujemo do markirane steze,ki se dvigne na planino Dovška Rožca.S planine nadaljujemo naravnost navzgor po lepo vidni poti, ki se vzpenja po razglednem pobočju Dovške Babe. Naredili bomo dobrih 1100 višinskih metrov vzpona. Sama pot načeloma ni zahtevna, ima pa nekaj strmih vzponov.Vračamo pa se po markirani poti pod Belo pečjo preko planine Goreljše na izhodišče.
 Obvezna ustrezna obutev, pohodne palice, oblačila primerna vremenski napovedi in ZELO dobra kondicijska pripravljenost.Hrana in pijača iz nahrbtnika,na poti ni postojank.Po opravljeni turi naredimo še postanek za sklepno misel v gostišču pri Aljažu.
Pohod z vključenimi postanki bo trajal cca   8-9 ur.
PREVOZ bo organiziran s kombijem oz. minibusom, odvisno od števila prijav. Cena 15 EUR po osebi.ODHOD – TIVOLI ob 7. uri.PRIJAVE pri vodniku – CAR Drago 041-727-847 do vključno četrtka do 16. ure.V primeru slabega vremena izlet odpade. Prijavljeni boste pravočasno obveščeni.Lepo vabljeni.

1 thoughts on “PD RTV vabi na Dovško babo v soboto 28.maja 2022”

Comments are closed.

Scroll to Top