PD RTV vabi na KOZJI VRH v soboto, 29. julija 2023

KOZJI VRH, 1628 m,  je osamljen, redko obiskan Storžičev sosed nad Kokro. Vrh spada v Kamniške Alpe, meja s Karavankami je zelo blizu.

Izhodišče poti je pri gostilni KANONIR, od koder gozdna cesta vodi proti Podstoržiču, kasneje se levo odcepi na planino ROBCE.

Na samoten vrh nas vodi markirana pot, ki premaga dobrih 900 višinskih metrov. Sama pot teče po severnih pobočjih, v celoti poraščena z gozdom in se strmo dviga, tako, da je  pravi “kolenogriz”. Po uri in pol hoda pridemo pod ostenje, nad katerim se dvigajo stolpi, imenovani TURNI. Pot je speljana med njimi vse bolj strmo in po ozkem grebenu počasi dosežemo gol in razgleden vrh.

Pogled z vrha nam odpre razglede na okoliške dvatisočake, greben Košute, bližnji Stegovnik, Ženiklovec, vse do Julijskih Alp s Triglavom, …

Na poti ni koč, hrana in pijača iz nahrbtnika. Oprema primerna vremenskim razmeram, dobra obutev in pohodne palice.

Tura je kondicijsko in tehnično DELNO ZAHTEVNA, sestopimo po poti vzpona.

Vzpona bo za cca 3 ure, sestopa 2,5 ure, skupne hoje s postanki bo dobrih 7 ur.

ODHOD: TIVOLI ob 6.30 uri, prihod v popoldanskih urah.

Prispevek je 10 eurov.

Prijave sprejema vodnik CAR Drago na telefon 041-717-847 do vključno srede do 15. ure oz. do zasedenosti prostih mest.

V primeru slabega vremena tura odpade, prijavljeni bodo pravočasno obveščeni.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.  Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev.

Scroll to Top