PD RTV vabi na Ojstrc (Hochobir) (2139m), v soboto 15. oktobra 2022

Ojstrc (Hochobir) je najvišji vrh pogorja imenovanega Obir. Nahaja se zahodno od Železne Kaple (Eisenkappel) na avstrijski strani Karavank. Z razglednega vrha na katerem je postavljen križ in meteorološka postaja je lep razgled na severna ostenja Košute, del Kamniških in Savinjskih Alp, proti severu pa se vidi Mali Obir (Kleinobir) in del Dravske doline. Izhodišče naše poti bo prelaz Šajda / Schaidasattel na Avstrijskem Koroškem. Najprej se usmerimo do kažipotov, ki nas vodijo na pot, ki večkrat preči makadamsko cesto in se večino časa vzpenja skozi gozd. V nadaljevanju nas pot vodi preko Obirskega sedla po razglednem grebenu, na 2139m visok vrh. Vračali se bomo predvidoma po drugi poti, mimo Kapelške koče (Eisenkappler Hütte, 1553 m). Za celotno pot bomo ob zmerni hoji s počitki potrebovali približno 7-8 ur in premagali okoli 1100m višinske razlike. Pot ni zahtevna in je primerna za gornike s kondicijo, vajenih poti v visokogorju.

Zbor: v soboto 15.10. ob 6:00 uri na parkirišču pri Hali Tivoli.    Povratek: v poznih popoldanskih urah.  Prevoz: minibus
Strošek prevoza in organizacije je 15 eur za člane, pridružene člane PD RTV in zaposlene na RTV. Za ostale udeležence znaša prispevek 18 eur. Prijave do ponedeljka 10.oktobra 2022, oziroma zapolnitve prostih mest.                                                                                                                                                       

Ne pozabite na zaščito proti soncu , pohodne palice in rezervna oblačila. S seboj imejte dovolj pijače. Prehrana iz nahrbtnika .    Obvezna je primerna obutev za visokogorje. Opremo prilagodite  vremenski napovedi.  V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni pravočasno obveščeni.   S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.   Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev  (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.   

Vodnik:  Marko Gale s pomočnikom  Prijave in dodatne informacije: Marko Gale, tel. 041 545 291,    Lepo vabljeni!   

Scroll to Top