PD RTV in PD PTUJ vabita v Prlekijo v nedeljo 9. oktobra 2022

PLANINSKI IZLET NA JERUZALEM

K TETI MARTI

Nedelja, 9. oktober 2022

Ptujski planinci vas tokrat vabimo na jesenski izlet po Slovenskih goricah iz Pavlovcev, čez Malek in Jeruzalem do Cerovca Stanka Vraza. Podali se bomo v slikovito pokrajino Jeruzalemsko – ormoških goric. Poleg prijetne hoje med katero bomo uživali v širokih razgledih, bomo naš izlet popestrili z obiskom rojstne hiše Stanka Vraza in z obiskom pri teti Marti v Cerovcu. Pot je nezahtevna in nam bo vzela okoli 4,5 ure hoda.

Udeleženci izleta se zberemo v nedeljo, 9. oktobra 2022 ob 7.30 uri na železniški postaji Ptuj, odhod vlaka ob 7.45 uri (možnost odhoda iz ž.p. Kidričevo ob 7.36 in Hajdina ob 7.39) od koder se bomo popeljali do Pavlovcev. Odhod vlaka iz Maribora ob 7.05 uri in stoji na vseh vmesnih postajališčih razen Pragersko. Iz Ljubljane odhod vlaka IC Drava ob 5.05 uri s prestopom na postaji Rače. Po prelepi pokrajini Slovenskih goric, nas bo pot vodila na Svetinje, kjer si bomo privoščili počitek. Nato bomo pot nadaljevali mimo Maleka na Jeruzalem in naprej do Cerovca. Seveda se bomo tudi letos ustavili Pri teti Marti, kjer si bomo privoščili počitek. Sledila bo pot do Mekotnjaka, kjer bomo ponovno vstopili na vlak in se ob 17.43 uri vrnili nazaj v Ptuj (Hajdina 17.46 in Kidričevo 17.49), Maribor ob 18.33 uri in Ljubljana ob 20.05 uri.

Opremite se planinsko za lažje poti (planinski čevlji, pokrivalo, nahrbtnik) in vremenu primerno.

Hrana iz nahrbtnika in pri Teti Marti. Strošek pogostitve poravnate direktno na turistični kmetiji.

Strošek izleta znaša 7 EUR. Vozovnico IJPP si kupi vsak udeleženec sam. Še vedno pa lahko koristite brezplačno vozovnico starejših od 65. let oziroma upokojencev za vlak.

Prijave z vplačili sprejemamo do petka, 7. oktobra 2022 v pisarni PD Ptuj, Prešernova ulica 18, Ptuj ali preko spletnega obrazca. Priporočamo plačilo preko TRR PD Ptuj. Vodil bom Uroš Vidovič s sovodniki, dodatne info Liljana 040 256 457

Scroll to Top