PD RTV vabi na pohod po Poti sedmih slapov v soboto 4.marca 2023

Pot ob reki Dragi in Mirni velja za eno najlepših pohodniških poti v hrvaški Istri. Zapeljali se bomo v Buzet, kjer nas bo smerokaz usmeril na pot, imenovano “Staza 7 slapova”. Pot bo krožna, dolga cca. 14 km. Prvi štirje slapovi so na reki Dragi, ostali trije pa na reki Mirni. Pot je lepo speljana, večinoma poteka po udobnem in ravnem svetu. Na sami poti je tudi nekaj strmih odsekov, ki pa so dobro zavarovani. Če bo dovolj vode, si bomo morali tudi sezuti gojzarje (priporočljiva manjša brisača). Na sredini poti leži vasica Kotli, kjer je najveličastnejši slap-imenovan kar Kotli z atraktivnim zaključkom -mlinom, ki pa žal propada. Premagali bomo približno 300 višinskih metrov, hoje s postanki 5-6 ur.

Zbor: sobota 4.3. ob 7.00 uri na parkirišču pri Hali Tivoli.    Povratek: v popoldanskih urah;  Predviden prevoz: minibus.
Strošek prevoza in organizacije je za zaposlene na RTV, njihove družinske člane, člane PD RTV 15 eur, za ostale udeležence 18 eur, za otroke do 15 leta brezplačno. Prijave do srede, 1. marca 2023, oziroma zapolnitve prostih mest.                                                                                                   

Hrana in pijača iz nahrbtnika.  Ne pozabite na zaščito proti mrazu , pohodne palice, in rezervna oblačila. Opremo prilagodite zimskim vremenskim pogojem.   Obvezna je primerna vodoodporna pohodniška obutev.  V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni pravočasno obveščeni.   S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.   Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev.  (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.     

Vodnik:  Marko Gale s pomočniki.  Prijave in dodatne informacije: Marko Gale, tel 041 545 291,    Lepo vabljeni!   

Scroll to Top