PD RTV vabi na pohod po Šavrinskem gričevju v nedeljo, 3.decembra 2023

Planinsko društvo RTV vabi na pohod po Šavrinskem gričevju. Naša krožna pot, ki jo bomo pričeli v Dragonji, nas bo popeljala skozi tri prikupne istrske vasice mimo lepih oljčnih nasadov in vinogradov. Ob poti in v bližini je več kulturnih in naravnih znamenitosti kot so Tonina hiša v Sv. Petru, Hiša Vrešje v Krkavčah, dolina reke Dragonje in spodmol Stena. To je prelep košček Slovenije, ki v marsičem spominja na znamenito italijansko Toskano. Celotna pot ni zahtevna in je namenjena vsem ljubiteljem pohodništva. Skupno bomo premagali približno 350 višinskih metrov in prehodili okoli 14km. Predvidene skupne hoje s postanki do 5h. Na poti bo dovolj časa za postanke in kavo.

Oprema primerna vremenskim razmeram, ustrezna obutev in pohodne palice.

Hrana in pijača iz nahrbtnika.

ODHOD:  Parkirišče pod Halo TIVOLI ob 7.uri, prihod v poznih popoldanskih urah.

PRIJAVE zbira vodnik Marko Gale na telefon 041 545 291 do vključno srede 29.novembra do 12.ure, oz. do zasedenosti prostih mest.

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni pravočasno obveščeni. 

Prispevek za prevoz znaša 10 eur za zaposlene na RTV, člane in pridružene člane PD RTV, za ostale udeležence 15 eur. Prevoz: avtobus

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.

Lepo vabljeni vsi, ki si želite prijetnega pohoda v dobri družbi!

Scroll to Top