PD RTV vabi na SNEŽNIK (1796m), v soboto 17. februarja 2024

Veliki Snežnik je najvišji vrh južne Slovenije. V lepem vremenu je izjemen razglednik, saj razgled iz vrha seže od Kvarnerskega zaliva in slovenskega morja vse do Ljubljane in Alp. Tik pod vrhom stoji Koča Draga Karolina, lovca in predsednika bistriškega planinskega društva, ki je Snežniku posvetil velik del svojega življenja. Po njegovi zaslugi je bila poleg Doma na Snežniku zgrajena tudi snežniška cesta in Dom na Svišakih.

 Našo pot bomo pričeli na Sviščakih, do kamor se bomo pripeljali po asfaltirani cesti iz Ilirske Bistrice. Mimo Snežniške grde jame se bomo predvidoma najprej povzpeli na Mali Snežnik in preko Srednjega Snežnika mimo koče na Veliki Snežnik. Z vrha se bomo na Sviščake vrnili deloma krožno, po običajni poti. V Domu na Sviščakih bo ob povratku na voljo topla malica in pijača. Skupno bomo premagali približno 550 višinskih metrov in prehodili 12km. Hoje s postanki približno 5-6 ur.

Zbor: sobota 17.2. ob 7.00 uri na parkirišču pri Hali Tivoli.   Povratek: v popoldanskih urah.  Prevoz: mali avtobus.
Strošek prevoza in organizacije je za zaposlene na RTV, njihove družinske člane, člane PD RTV 12 eur, za ostale udeležence 16 eur. Prijave do srede 14. februarja 2024, oziroma zapolnitve prostih mest.                                                                                                   

Hrana in pijača iz nahrbtnika in v Domu na Sviščakih. Ne pozabite na: zaščito proti morebitnim padavinam in mrazu , pohodne palice, dereze in rezervna oblačila. Opremo prilagodite zimskim vremenskim pogojem.   Obvezna je primerna obutev za hojo v zimskih razmerah. V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni pravočasno obveščeni.   S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.   Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev, (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.     

Vodnik:  Marko Gale s pomočnikom.  Prijave in dodatne informacije na tel. št. 041 545 291,    Lepo vabljeni!  

Scroll to Top