PD RTV vabi na Storžič (2132m) v nedeljo, 5.junija 2016

Odhod ob 6:00 iz Čufarjeve ulice med RTV in OŠ, povratek okoli 16h.

Z avtoceste Ljubljana – Jesenice se usmerimo na izvoz Ljubelj. S te ceste pa pred črpalko zavijemo desno v Tržič. Cesti sledimo naprej skozi Tržič in na drugi strani Tržiča zavijemo desno proti Lomu pod Storžičem. Tej cesti naprej sledimo proti oznakam dom pod Storžičem. Parkiramo na parkirišču nekaj metrov pred planinskim domom.

Opis poti:

Pot je večinoma strma in na nekaterih mestih zelo zahtevna, zato je potrebna temu primerna oprema. Od parkirišča do vrha je okoli 1000 metrov višinske razlike, tako da je za uspešno turo potrebne kar nekaj kondicije. Sestop bo potekaj po poti skozi Škarjev rob, ki je prav tako na začetku precej zahtevna, kasneje se spremeni pa v lepo grebensko in gozdno pot. Vsega skupaj bo hoje okoli 6 – 7 ur.

 

Oblecite pohodne hlače, majico, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, windstoper, samovarovalni komplet in čelado. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

 

Hrana in pijača (vsaj 1,5 l) iz nahrbtnika.

 

Izlet bo vodil Andrej Lah .

 

Prijave do srede 1.6.2016 na e-naslov: lahec7@gmail.com

 

Prispevek za izlet znaša 10,00 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15,00 € za ostale.

 

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top