Planinski pohod iz Snežnika na Snježnik, sobota 19. 9. 2015

PD „Snežnik“ iz Ilirske Bistrice s svojo planinsko skupino „Bazovica“ z Reke in HPD „Platak“ z Reke kot nosilca planinske obhodnice „Pot prijateljstva Snežnik – Snježnik“ organizirajo v soboto, 19. 09. 2015 skupno druženje in planinski pohod članov PZS in HPS po odseku trase planinske obhodnice.

Planinska obhodnica „Pot prijateljstva Snežnik – Snježnik“ je bila urejena zaradi  druženja planincev iz Slovenije in Hrvaške. Želimo da, v malce spremenjeni obliki, ponovno zaživi ter ji dati svež zagon s skupnim srečanjem planincev dveh držav.

Prav PS „Bazovica“ je na  reškem območju s svojimi prejšnjimi akcijami veliko doprinesla k sodelovanju slovenskih in hrvaških planincev.

Zamisel je, da v spomin na začetke  obhodnice organiziramo pohod, ki se bo začel na Gomancah nad Klano in se nadaljeval po markirani poti proti Snježniku do planinskega doma Sušak, kjer bo zaključek pohoda in skupno druženje. Druženja naj bi postala tradicionalna, še posebej potem, ko bo Republika Hrvaška znotraj šengenskega prostora, s čemer med državama ne bo več omejeno prosto gibanje planincev.

Program pohoda SNEŽNIK- SNJEŽNIK 19. 09. 2015:

7:30 – prihod planincev na Gomance iz Slovenije/Hrvaške, zbiranje, pozdravni nagovori organizatorjev ter skupno fotografiranje.

8:00 – začetek pohoda

Za skupino A je predvidena tura: Gomance – Čabarska polica – Šverda – planinski dom Sušak, skupno do 10 ur

hoje, predvideni prihod v planinski dom Sušak ob 18:00.

Skupina B se bo z avtobusom odpeljala na Platak in ob 11:00 krenila na turo: planinski dom Sušak – Snježnik – Guslica – planinski dom Sušak, skupno okrog 5 ur hoje, predviden prihod v dom ob 16:00.

Ob 16:30 – začetek skupnega druženja z zabavo, skupina A se bo zabavi priključila takoj ob prihodu.

Prijave: prijavite se lahko organizatorjem, HPD „Platak“, PD „Snežnik“ in PS „Bazovica“ – na telefon vodje planinske skupine „Bazovica“ Darku Moharju 091 573 03 62 ali e-naslov darko.mohar@gmail.com.

Organizatorji bodo poskrbeli za prevoz z avtobusom z Reke, Trg bana Jelačića, na Gomance in za večerni prevoz s Platka na Reko. Zjutraj bo avtobus krenil z Reke ob 6:30, vrnitev s Platka je predvidena ob 20:00. Prenočitev je mogoča v planinskem domu Sušak (40 postelj) ter v velikem domu Platak (50 postelj). Cena nočitve je 100,00 kn na osebo. Nočitev je potrebno obvezno predhodno rezervirati. 

Scroll to Top