Vabilo na učni sprehod po naravi

Vabilo na spoznavanje tujerodnih rastlin

Sedaj je čas cvetenja zelo alergene in močno razraščene pelinolistne ambrozije. Da bi jo spoznali, vas vabim na voden sprehod po naravi, kjer jo boste lahko spoznali in  o njej izvedeli še veliko več.Z ambrozijo je tako kot z gobami – težko jo prepoznaš po sliki, treba jo je videti v naravi.  Kar dvakrat se nam ponuja priložnost, da jo spoznamo in sicer:

1. V četrtni skupnosti Moste se bomo zbrali v sredo, 23. septembra 2015 ob 17.00 uri na parkirišču trgovine Hofer v Mostah, Kajuhova 55 (zraven postajališča LPP, Kajuhova, avtobusi št. 2, 22 in 24). od koder se bomo odpravili na krajši sprehod v okolico ter spoznavali različne invazivne tujerodne rastline s poudarkom na zdravju škodljivi ambroziji. Zaključek vodenega sprehoda bo najkasneje ob 18.30 uri. Udeležba je brezplačna. Vsak udeleženec prejme praktično darilo. Kupon za brezplačen prevoz z avtobusi LPP lahko prevzamete na sedežu ČS Moste, Ob Ljubljanici 36a, Ljubljana.

2. V četrtni skupnosti Jarše se bomo zbrali v ponedeljek, 28. septembra 2015 ob 17.00 uri pred sedežem ČS Jarše, Kvedrova 32 (postajališče LPP Žito, avtobusi št. 2, 7 in 12), od koder se bomo odpravili na krajši sprehod v okolico ter spoznavali različne invazivne tujerodne rastline s poudarkom na zdravju škodljivi ambroziji. Zaključek vodenega sprehoda bo najkasneje ob 18.30 uri. Udeležba je brezplačna. Vsak udeleženec prejme praktično darilo. Kupon za brezplačen prevoz z avtobusi LPP lahko prevzamete na sedežu ČS Jarše, Kvedrova 32, Ljubljana.

Udeležite se brezplačnega vodenega sprehoda  po naravi v čim večjem številu in tudi na ta način poskrbite za svoje zdravje in zdravje nas vseh. 

Odsek za varstvo gorske narave pri PD RTV Ljubljana, Marija Miklič.

Scroll to Top