Planinski pohod po Slakovi poti na Trško goro (428 m) v soboto, 9. maja 2015

Odhod ob 7:30 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do  19:00.

Pohodniška pot Po Slakovi poti je urejena v spomin dolenjskega virtuoza na frajtonarici in legendo narodno zabavne glasbe Lojzeta Slaka.

Trška gora (428 m) je ena najbolj znamenitih slovenskih vinskih goric, kjer je na njenem južnem pobočju največ zidanic na svetu in kjer pridelujejo odličen cviček. Severno pobočje je gozdnato. Trška gora ponuja rajski razgled na vse strani, tja do Gorjancev, proti Kočevskemu Rogu in Krški dolini, tik pod njo leži Novo mesto, objeto v zeleno smaragdno Krko.

Na vrhu Trške gore ob cerkvi Marijinega rojstva, že stoletja rastejo tudi lipe. Najstarejša in najmogočnejša ima v prsnem obsegu kar 830 centimetrov. Ocenjujejo, da je stara preko štiristo let in je najdebelejša dolenjska lipa.

Z avtobusom se bomo peljali do vasi Sevno nad Novim Mestom, od koder bo približno  3 ure efektivne hoje. Na cilju bo koncert narodno-zabavne glasbe.

Oprema: dobro shojeni pohodni čevlji, nahrbtnik, vetrovka, rezervna majica, zaščita pred soncem rokavice, čokolada, dva ali trije sendviči in vsaj 2 litra tekočine.

Izlet bo vodila Erika Bizilj.

Prijave do četrtka, 7. maja 2015 sprejema Erika Bizilj (erika.bizilj@rtvslo.si)  ali preko spletne strani pdrtv.si.

Prispevek za avtobusni prevoz znaša 10,00 € za člane PD RTV Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15,00 € za ostale.

Prispevek nakažite na TRR društva (PD RTV Ljubljana, Tavčarjeva 17, 1000 Ljubljana, TRR / IBAN: SI56 0222 2001 2109 437; namen: Po Slakovi poti 2015). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

Pred pohodom je potrebno plačati 10,00 € startnine organizatorju tradicionalnega pohoda (vključuje kavo in čaj na startu, cviček in prigrizek na kontrolnih točkah, klobaso pri cerkvi).

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top