Planinsko društvo RTV Ljubljana vabi na Pristovški Storžič 1759m, v soboto 16. oktobra 2021

Pristovški Storžič (Kärntner Storschitz) je izredno razgleden vrh nad Jezerskim. Z njega imamo lep pogled na severna ostenja Grintovcev preko Košute do Julijskih Alp. Na vrhu stoji železen križ postavljen ob 42. obletnici koroškega plebiscita. Izhodišče poti bo mejni prehod Jezerski vrh. Na avstrijski strani mejnega prehoda se bomo usmerili na stezo, ki vodi ob državni meji in se priključili gorski cesti, ki pripelje do manjše planine, na kateri stoji lovska koča.
Pri lovski koči se bomo usmerili levo in vrh dosegli po strmejši, nekoliko s zahtevnejši Kranjski poti, v zgornjem delu dobro opremljeni z jeklenicami.
Povratek po lahki krožni poti, preko sedla Pastirkov vrh (Pasterksattel). Tura kondicijsko ni zahtevna in je namenjena pohodnikom, ki so vajeni hoje po strmejših poteh in uporabe jeklenic. Premagali bomo približno 550 višinskih metrov. Skupne hoje s postanki 4-5 ur.

Zbor: sobota 16.10. ob 7.30 uri na parkirišču pri Hali Tivoli.    Povratek: v popoldanskih urah  Predviden prevoz: minibus
Strošek prevoza in organizacije je za zaposlene na RTV, njihove družinske člane, člane PD RTV 12 eur, za ostale udeležence 15 eur. prijave do srede 13.oktobra 2021, oziroma zapolnitve prostih mest.                                                                                                   

Ne pozabite na osebni dokument in dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT. Prestop državne meje!

Hrana in pijača iz nahrbtnika.  Ob povratku postanek in možnost okrepčila na Jezerskem.  Ne pozabite na zaščito proti soncu , pohodne palice, rokavice in  rezervna oblačila. Opremo prilagodite vremenski napovedi.   Obvezna je primerna obutev, priporočena uporaba čelade. V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni pravočasno obveščeni.   S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu.   Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev.  (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.  Organizacija v skladu z navodili NIJZ.     

Vodnik:  Marko Gale s pomočnikom.  Prijave in dodatne informacije: Marko Gale, tel 041 545 291,    Lepo vabljeni!   

1 thoughts on “Planinsko društvo RTV Ljubljana vabi na Pristovški Storžič 1759m, v soboto 16. oktobra 2021”

Comments are closed.

Scroll to Top