Planinsko društvo RTV Ljubljana vabi na STOLP LJUBEZNI -ŽUSEM (669 m), v nedeljo, 17. decembra 2023

Zbor: v nedeljo 17.12. ob 6.50 uri na parkirišču Hala Tivoli

Odhod: ob 7.00 uri

Vodenje: Drago Car in Marko Gale

Prijave: Liljana Drevenšek, 040 256 457

Prispevek za prevoz znaša 10 eur za zaposlene na RTV, člane in pridružene člane PD RTV, za ostale udeležence 15 eur. Prevoz: avtobus

Iz Ljubljane se bomo peljali proti Štajerski, mimo Dramelj, Šentjurja, v smeri Podsrede.

V Gorici pri Slivnici bomo zavili v levo, v smeri Žuse –Loka. Peljali se bomo mimo Slivniškega jezera. Pri turistični kmetiji Žurej v Javorju bomo parkirali. Prehodili bomo ca 400 višinskih metrov do stolpa ljubezni v Žusmu. Ne moremo obljubiti, a v primeru lepega vremena, so s stolpa lepi razgledi od KSA do Pohorja, Donačke gore, Boča. Stolp ljubezni je visok 25,9 m, stoji na mejnem področju med Štajersko in Kozjanskim. Ideja o gradnji stolpa je bila sprejeta leta 2011, ko so ustanovili PD Žusem. Zgrajen pa je bil stolp leta 2015. Stolp ima 116 stopnic, 22 podestov in 2 razgledni ploščadi. Predvidoma bomo naredili krožno turo, delno po panoramski poti in si ogledali ostanke žusemskega gradu. Hoje bo 3 do 4 ure. Tistim, ki je to preveč, bodo imeli možnost krajšega ali daljšega sprehoda okoli Slivniškega jezera (celotna pot okrog jezera 12 km). Ob jezeru je gostišče, kjer je možna kavica, sladice.

Po pohodu se bomo ustavili v Šentjurju in si po želji ogledali zelo zanimivo razstavo v železniškem muzeju pod vodstvom g. Mihaela. Cena je simbolična, 2 eur na osebo.

Vrnili se bomo predvidoma do 18.00 ure. Ne pozabite na ustrezno opremo, čaj.

Lepo vabljeni.

Scroll to Top