Planinsko društvo RTV Ljubljana vabi na pohod Ob Muri v nedeljo, 31. Januarja 2016.

Odhod ob 6:30 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 16:00.

Z avtobusom se bomo peljali po štajerski avtocesti in nato do vasice Cmurek na avstrijski strani,  kjer bo ob 9:30 zbor pohodnikov.

Po pozdravu  mednarodnega komiteja za ohranitev Mure  se bomo ob 10:30  pod vodstvom vodnikov  mednarodnega odbora Naša Mura odpravili na 12 km-ski pohod ob Muri in njenih logih. Startnina znaša 7.00 evrov (v ceno je všteta topla malica in pijača), ki jo bomo plačali na začetku pohoda.

Ob Muri so poplavni gozdovi in mokrišča, ki jih še ni na zemljevidu mednarodno pomembnih mokrišč konvencije Ramsar niti na zemljevidu biosfernih rezervatov sveta MAB. Uvrstitev mednje, je cilj pohodov ob Muri, ki jih organizira že od leta 2000. Tokrat bomo obiskali Muro in njene loge  na Tratah, s pohodom udeleženci opominjamo in želimo, da Mura ostane še naprej brez jezov kot del bodočega mednarodnega biosfernega rezervata Evrope pod okriljem UNESCA, Mura – Drava Donava.

Nezahtevne hoje po ravnicah bo predvidoma 3 ure. Pot je primerna za vse starostne skupine, tudi za otroke nad 6 let.

Obujte dobro pohodno obutev (morda bodo primerni gumijasti škornji – glede na vreme bo lahko blato), vodo ali čaj, pohodne palice in vremenu primerno toplo obleko ter veljaven osebni dokument za prečkanje meje.

Hrana in pijača iz nahrbtnika ter topla malica in pijača po končanem pohodu.

Prispevek za izlet  znaša 10,00 €. (prispevek vključuje prevoz in vodenje).

Najkasneje 2 dni pred izletom plačajte na transakcijski račun društva (namen: Mura 2016, IBAN: SI56 0222 2001 2109 437). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

Izlet bosta vodila Marija Miklič in Veliša Lazović .

Prijave: do četrtka, 28. januarja 2016 na e-naslov Miklic.Marija@gmail.com ali na tel. 040 567847.

   

Scroll to Top