Nočni pohod na Viševnik (2050m), 21. december 2015.

Odhod ob 16:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 24:00.

S kombijem se bomo peljali po avtocesti Ljubljana – Jesenice in na izvozu Bled zavili proti Pokljuki. Na Pokljuki bomo pred hotelom zavili na desno kjer bomo parkirali pri vlečnici na Rudnem polju.

S parkirišča se bomo najprej povzpeli ob žičnici. Pot postane po koncu kar strma a se spet kmalu položi. Na razcepu bomo nadaljevali na levo, kjer pridemo kmalu zopet na položni del. Do vrha nas čaka še nekaj strmine.

Od Rudnega polja do Vrha Viševnika bomo naredili 703 m višinske razlike.

Lahke vendar v snežnih razmera hoje bo navzgor za cca 2 uri navzgor in dve uri navzdol.

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, toplo majico z dolgimi rokavi, bundo, v nahrbtnik pa dajte, rezervno majico, windstoper, kapo, rokavice, svetilko za na glavo in dereze. Kdor ima še cepin ga naj prinese s seboj. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

Hrana in pijača (vsaj 1 l) iz nahrbtnika. Priporočam topel čaj.

Izlet bo vodil Matjaž Samec.

Prijave do nedelje, 20. decembra 2015 na e-naslov matjaz.samec@telemach.net (040/204 636).

Prispevek za izlet znaša 10,00 € za člane PD RTV, člane drugih PD Ljubljana in zaposlene na RTV SLO ter 15,00 € za ostale (prispevek vključuje prevoz in vodenje).

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

Najkasneje 2 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva

(namen: Viševnik, IBAN: SI56 0222 2001 2109 437). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Scroll to Top